Kerkük'teki Araplar seçim için birleşti

13 Aralık 2012 Perşembe 14:02
Kerkük'teki Araplar seçim için birleşti






KERKÜK (CİHAN)- Irak'ın kuzeyindeki Kerkük şehrinde faaliyet gösteren bazı siyasi Arap grupları, yaklaşan yerel seçimler öncesi bir çatı altında toplanma kararı aldı. Kerkük Valilik Caddesi üzerinde bir araya gelen Arap temsilciler, Nisan 2013'te yapılması planlanan seçimlerde güçlü çıkmak için birleşme kararı aldı.
Meşru Arap Grubu tarafından organize edilen basın toplantısında, Kerkük'te yaşayan Arap vatandaşların seslerine kulak verilerek böyle bir oluşuma gidildiği belirtildi.
Kerkük Arapları Ortak İttifak Listesi adı altında kurulan yeni oluşumla ilgili yapılan basın açıklamasında, Arapların Nisan seçimlerinde daha güçlü çıkacakları vurgulandı.
Kerkük'ün bir Irak şehri olduğunun vurgulandığı açıklamada, Biz Kerkük'ün diğer etnik gruplarla birlikte eşit yönetilmesini istiyoruz. Kerkük hiç bir bölgesel yapıya bağlanmasın. İç işlerimize yabancıların karışmamasını istemiyoruz. Irak'ın birliğini korumak adına biz seçimlere tek ses olarak gireceğiz. Buradan tüm siyasi gruplara sesleniyoruz, kapımız herkese açık, gelin katılın denildi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.