Kılıçdaroğlu'na saldırı, 5 kişi gözaltında

Ankara'nın Çubuk ilcesinde, Irak şehidi Sözleşmeli Piyade Er Yener Kırıkçı'nın cenaze töreni sırasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na saldıranlardan 5'i yakalandı..

22 Nisan 2019 Pazartesi 12:01
Kılıçdaroğlu'na saldırı, 5 kişi gözaltında






Kılıçdaroğlu'na saldırı, 5 kişi gözaltında



Türkiye'yi ayağa kaldıran Irak şehidi Yener Kırıkçı'nın cenaze töreni sırasında ortaya çıkan nahoş görüntülere tepkiler yağarken, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıda rol alan 5 provakatör yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanlar arasında Kılıçdaroğlu'na yumruk atan Osman Sarıgün adlı zanlı da var. 
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyla ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı. Kılıçdaroğlu'na yumruk attığı görüntülere yansıyan Osman Sarıgün'ün sorgusu ise sürüyor...

İFADELERİ ALINIYOR

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada da şu ana kadar 5 şüpheli gözaltına alındı. Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı görüntülere yansıyan Osman Sarıgün de Sivrihisar’da kaçmaya çalışırken yakalandı. Şüphelilerin Jandarma’da alınan ilk ifadelerinde, herhangi biri tarafından yönlendirilmediklerini ve olayın bir anda geliştiğini öne sürdüğü öğrenildi.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırı sonrası Ankara’da iki ayrı soruşturma başlatıldı. İlk soruşturma olayın gerçekleştiği yerde, Çubuk Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıldı. “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret”, “yaralama”, “halkı suç işlemeye tahrik” suçlarından yürütülen bu soruşturma kapsamında beş kişi gözaltına alındı.

GÖZALTI SAYISI ARTABİLİR 

Şüphelilerden AK Parti üyesi olduğu ortaya çıkan Osman Sarıgün de gözaltına alınan isimler arasında bulunuyor. Sarıgün, Sivrihisar’da kaçmaya çalışırken yakalandı. Şüphelilerin Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı ve Çubuk Adliyesi’deki sorgularına devam edilirken, hem basına hem de sosyal medyaya yansıyan görüntüler de mercek altında. Bu görüntülerin incelenmesi sonucunda gözaltı sayısının artacağı ifade ediliyor.

“YÖNLENDİRİLMEDİK”

Şüphelilerin jandarmadaki ilk ifadelerinde, biri tarafından yönlendirilmediklerini ve olayların o anda geliştiğini iddia ettikleri öğrenildi. Öte yandan, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise saldırının organize bir boyutunun olup olmadığını, ve terör bağlantısı bulunup bulunmadığını dair ayrı bir soruşturma yürütüyor.


YUMRUK VE TEKMELERLE SALDIRI 

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan bir grubun saldırısına uğradı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı.

Bir şüpheli ise adli kontrol şartı konulması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Kılıçdaroğlu’na yumruk attığı görüntülere yansıyan Osman Sarıgün'ün sorgusunun ise devam ettiği ifade edildi.

Saldırıya karıştığı ileri sürülen 1'i kadın 4 şüpheli daha karakolda ifade veriyor. 

ANKARA EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN AÇIKLAMA

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk ilçesinde şehit sözleşmeli piyade er Yener Kırıkcı'nın cenaze namazına katılacağına dair yazılı veya sözlü bildirimde bulunulmadığı bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, şehit Kırıkcı'nın 21 Nisan'da Çubuk ilçesi Akkuzulu köyündeki cenaze töreniyle ilgili olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yakın koruma personeli tarafından 20 Nisan saat 22.11'de ve 21 Nisan saat 10.03'te Koruma Şube Müdürlüğü Nöbetçi Amirliği Hizmetlerinde kullanılan telefonun arandığı belirtildi.

Koruma personelinin cenazenin yeri, saati ve yakınlarının irtibat bilgilerini istediği, katılım durumu bildirmediği gibi, sorulduğunda ise henüz programın belli olmadığı yönünde görüş beyan ettiğine işaret edilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Koruma Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında hazırlanan Koruma Personeli Talimatnamesinin 'Korunan şahsın il dışı ziyaretlerinde 48 saat önce mahallin mülki amirince nereye, hangi amaçla gideceği, ne kadar süre kalacağı (açık adresle birlikte) ne amaçla gideceği dilekçe ile bildirilecek. Koruma görevlisi de koruduğu şahsın il dışı seyahatlerinde gidiş-geliş tarihi ve saatlerini ilgili büro amirliğine bildirilecektir.' maddesi gereğince korunan kişilerin il merkezi dışına yapacağı ziyaretlerde Koruma Şube Müdürlüğümüze yazılı olarak bilgi verilmesi gerekmekte, bu bilgiler doğrultusunda gerekli güvenlik önlemleri alınmaktadır. Bunun önceki örnekleri ektedir. Ancak Çubuk ilçesi Akkuzulu köyünde gerçekleşen cenaze töreni ile ilgili olarak daha önceki dış ilçe programlarında yapıldığı gibi Sayın Genel Başkanın katılacağına dair Emniyet Müdürlüğümüze yazılı bir bilgilendirme yapılmadığı gibi sözlü olarak da bildirimde bulunulmamıştır."

Emniyet Müdürlüğü, Kılıçdaroğlu'nun daha önce kendi imzası ile talepte bulunduğu iki ayrı yazıyı da açıklamanın ekinde paylaştı.

Son Güncelleme: 22.04.2019 20:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.