Kılıçdaroğlu'na saldırı, Savcılık soruşturma açtı

Ankara Çubuk Akkuzu köyünde düzenlenen şehit cenaze töreninde bir grubun saldırısına uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gelirken, savcı Yüksel Kocaman olayla ilgili soruşturma açtı..

21 Nisan 2019 Pazar 16:17
Kılıçdaroğlu'na saldırı, Savcılık soruşturma açtı






Kılıçdaroğlu'na saldırı, Savcılık soruşturma açtı

Çubuk'ta düzenlenen şehit cenaze töreninde bir grubun saldırısına uğrayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'ya gelirken, savcı Yüksel Kocaman olayla ilgili soruşturma açtı..

Çubuk Akkuzu köyünde, Şehit er Yener Kırıkçı'nın ebediyete uğurlandığı cenaze töreninde bir grup provakatörün kışkırtmasıyla başlayan olaylara savcılık el koydu. Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. 

Ankara Valiliği, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı 'Müessif protesto' olarak duyururken, Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta katıldığı, şehit Yener Kırıkcı'nın cenaze namazı sonrasında uğradığı saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Savcılık, soruşturma sırasında terör bağlantısının da araştırılacağını söyledi.

YUMRUK VE TEKMELERLE SALDIRI

Ankara'nın Çubuk ilçesi Akkuzu Mahallesindeki cenazeye Ankara Büyükşehir Belediyle Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, cenazeye katılan vatandaşların saldırısına uğradı. Bu sırada "Şehitler ölmez vatan bölünmez, kahrolsun PKK" sloganları atan bir grup Kılıçdaroğlu'na yumruk ve tekmelerle saldırdı. Saldırganlar uzun süre, Kılıçdaroğlu'nun götürüldüğü evin etrafını çevirmiş, 1.5 saat süreyle eylemlerini sürdürmüştü. Akkuzu Mahallesi sakinleri ise, saldırganların hiçbirinin kendi köylerinden olmadığını belirterek "Burada şehidimize hakarat ediliyor, bu adamların bizimle köyümüzle mahallemizle ilgisi yok, çevre köylerde bile bu insanları hiç görmedik. Şehidimiz dua beklerken çirkin olaylar oldu. Bu adamlar köyümüzün huzurunu bozdu, şehidimizin ruhun incittiler" diyerek tepki gösterdi.

AK PARTİ'DEN JET KINAMA

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırı girişiminin ardından açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz" ifadelerini kullandı. Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de birer açıklama yaptı. TBMM Başkanı Şentop ise yaşananların bir provokasyon olduğunu söyledi...

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınadı.

Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Her türlü şiddet eylemini kınıyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun diyoruz. Hukuk dışına çıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Sorumlular açığa çıkarılacak ve gereken yasal işlem yapılacaktır." ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik menfur saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetin hiçbir türünün demokratik siyasete gölge düşürmesine izin vermeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kemal Kılıçdaroğluna yapılan saldırının kabul edilemeyeceğini ve tüm yönleriyle araştırıldığını bildirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop ise "Bunu yapanların bir provokasyon içerisinde olduklarını düşünüyorum. Arkasındaki planlamanın da ortaya çıkarılması gerektiği kanaatindeyim."dedi.

Son Güncelleme: 21.04.2019 16:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.