Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırgan serbest bırakıldı

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Çubuk'ta şehit cenazesinde yumruklu saldırı olayına karışanlardan Osman Sarıgün'ün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı açıklandı..

23 Nisan 2019 Salı 23:56
Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırgan serbest bırakıldı






Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırgan serbest bırakıldı



Türkiye'yi yasa boğan Hakkari şehitlerini kalbimize gömdük, şehitleri uğurlama töreni sırasında Çubuk'un Akkuzulu Köyü'nde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik çirkin saldırının yankıları sürerken, yumruk atanlar içinde yer alan Osman Sarıgün bugün akşam saatlerinde serbest bırakıldı.. Saldırı zanlılarından Sarıgün "TV'lerde yapılan yayınlardan çok etkilendim, yumruk attığım sırada kendimi kaybettim. Pişmanım" dediği bildiriliyor. Sarıgün'ün serbest bırakılmasıyla, Çubuk saldırısında tutuklu sanık kalmadı. 
Saldırgan'ın yakalandıktan bir gün sonra apar-topar serbest bırakılması sosyal medyada yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi 

ERDOĞAN DA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Saldırgan Sarıgün'ün tutuklanmasına AK Parti'nin önde gelen isimleri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da karşı çıkmıştı.

YAKALANARAK ADLİYEYE GETİRİLMİŞTİ

Ankara’nın Çubuk ilçesi Akkuzulu köyünde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı olayının faillerinden Osman Sarıgün, ifadesi ardından Çubuk Adliyesi'ne getirildi. Osman Sarıgün adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Hakkari’de şehit düşen Yener Kırıkcı’nın Çubuk’un Akkuzulu köyündeki cenaze töreninde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırı olayının faillerden Osman Sarıgün, İlçe Jandarma Komutanlığındaki ifadesinin ardından savcılık talimatıyla Çubuk Adliyesi'ne getirildi. Sarıgün, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Savcılık, Sarıgün için önceki gün ek gözaltı süresi vermişti.

KILIÇDAROĞLU ŞİKAYETÇİ OLMUŞTU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şehit cenazesinde kendisine saldıran şüphelilerden avukatı aracılığı ile şikayetçi oldu.

Öte yandan CHP Grup Başkan Vekilleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'nın Çubuk ilçesinde düzenlenen saldırıya ilişkin Meclis Başkanlığı'na, Meclis Araştırma Önergesi vermişti.

PARTİLİLER DE ŞİKAYETÇİ OLDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na şehit cenazesinde saldırıda bulunulduğu sırada yanında yer alan Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, Ankara Milletvekili Murat Emir ile bir grup partili Çubuk Adliyesine gelerek, şüphelilerden şikayetçi oldu.

Adliye çıkışında açıklamalarda bulunan Kaya, olayın faillerinin yargı önünde hesap vermesi için mağdur müşteki sıfatıyla savcıya beyanda bulunduklarını söyledi.

Yaşananların sadece Akkuzulu Mahallesi'nin sorunu olmadığına işaret eden Kaya, "Mutlaka adaletin, hakkın ve hukukun açığa çıkarılmasını istiyoruz. Yakalanan ve gözaltına alınanlar değil, bu oyunu kuranlar ve bu oyunu yönetenlerin açığa çıkarılması gerekiyor." dedi.

Kılıçdaroğlu'nu linç etmek için kurgulanmış bir tezgahı el birliğiyle bozmaya çalıştıklarını ifade eden Kaya, görüntülerden saldırı eyleminde bulunan 31 kişi tespit ettiklerini sözlerine ekledi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.