• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kılıçdaroğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiası
Gündem
Yayınlanma: 26 Ocak 2022 - 23:06

Kılıçdaroğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiası

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaniye Demiryolu İhalesi'nde yaşanan yolsuzluğu belgeleriyle açıkladı.

4 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Kılıçdaroğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiası

Kılıçdaroğlu'ndan 6 milyar liralık yolsuzluk iddiası


2018 yılında ihalesi yapılan ve 3 milyar 198 milyon lira bedelle yüklenici şirkete verilen Bandırma - Bursa - Yenişehir - Osmaniye Demiryolu işinin iptal edilerek 21 Ağustos 2020'de 9 milyar 449 milyon liraya Kalyon İnşaata verilmesi, gece yarısı Türkiye'nin gündemini sarstı. İhale sürecinden daha önemlisi, bürokraki kadrosu içinde Ana Muhalefet Partisi Lideri'ne iletilen yolsuzluk dosyaları dikkate çekti. 6 milyar liralık fark ve içinde çok sayıda vergi dışı bırakılan ihale kalemiyle ortaya çıkarılan yolsuzluk iddiasında CHP lideri Kılıçdaroğlu doğrudan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı. Kılıçdaroğlu sosyal medyada yaptığı açıklamada, belgeyi göstererek anlattı: Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı, tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekiliyor' dedi.

Sevgili Halkım,
Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini... Hadi buyurun! pic.twitter.com/iNNzemU9kS

— Kemal Kılıçdaroğlu (@kilicdarogluk) January 26, 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elindeki belgeyi göstererek, 'Bir belgeyi anlatayım. 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır.  Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden beşli çeteden değil. İhale iptal edilir. 21 Ağustos 2020’de ihale yeniden açılır.  Aynı iş bu kez  9 milyar 449  milyon 995 bin 834 liraya beşli çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekiliyor. Hazine’nin kasasını soyanlar doymamış daha çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.' açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu, 'Sevgili Halkım, şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL'nin nasıl iç edildiğini hadi buyurun!' notuyla bir video yayımladı. 

Kılıçdaroğlu şunları söyledi: 

'Sevgili halkım evime hoş geldiniz, sefa getirdiniz. Uzun zamandır konuşamadık. Bundan bir süre önce devlete ve devleti oluşturan bürokratlara seslendim. Çünkü devlet ve parti ayrı şeylerdir. Partiler gelir gider, devlet ise bakidir.

Ama saraydaki önce AK Parti’yi zapturapt altına aldı, sonra tüm kurucularını partiden attı, sonra partisini ailesine peşkeş çekti, en sonunda da devleti ailesinin isteklerine boyun eğdirdi. Ben de bürokratlara seslendim. Seslendim çünkü, devletin nabzı var mı duymak istedim. Var sevgili halkım var. Bu devletin bürokrasisinin hâlâ kalbi atıyor. Vatansever bürokratlar hâlâ oradalar. Vatanseverler, bu saraylı ve ailesinin kanun dışılığını, suç maiyetindeki isteklerine direniyorlar. Uzun zamandır işte bu yüzden konuşamadık.

Belge yağıyor, yolsuzluklar, israflar, peşkeşler… Bugün sizi bu belgelerden sadece bir tanesine şahit olmanız için davet ettim.

Yüzlercesi var. Bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış, görüyorsunuz değil mi? Bu şerde şöyle bir hayır var. Beytülmale el uzatan, bu belgelerin arkasında kim var hepimiz görüyoruz.

Bir belgeyi anlatayım. 3 Nisan 2018. Bir açık ihale yapılır. Bu ihaleye 15 firma katılır. İhalenin bedeli 3 milyar 198 milyon 743 bin 127 lira. Ama kazanan firmaya bu ihale verilmez. Neden beşli çeteden değil. İhale iptal edilir. 21 Ağustos 2020’de ihale yeniden açılır. Aynı iş bu kez  beşli çeteye peşkeş çekilir. Saraydaki şahıs ne için imza atıyor anladınız mı. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekiliyor. Hazine’nin kasasını soyanlar doymamış daha çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

Aslında ben bugün size saraylı ve ailesinin anlattığı yolsuzluğu anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni haber değil. Ben bugün hâlâ devletimizde vatanseverler, direnenler var demek için, sizleri evime davet ettim.

Ve bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Devletin denetlemeyle görevli kurumlarının onurlu memurları da bu işleri incelemeyi bırakmış değiller, tarihe not düşecek raporlarını hazırlamaya devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin bu daha başlangıç, hepsini açıklayacağız.

Ey şahıs! Sana çok sürprizlerim var. Benim karşıma çıkamıyorsun ama duyduğum kadarıyla tam şu anda ekranlara çıkmışsın. Karşında oturan cesur gazetecilere sesleniyorum. Bu belgeleri kendisine sorabilir misiniz? Siz sormasanız da bu devletin şerefli, onurlu bürokratları da halkımız da soruyor ve soracak.

Artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor. Bu suçlara ortak olanlara tabii ki muamele olacak. Selam olsun o vatanperver bürokratlara, selam olsun direnenlere.'

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik onlarda doğuştan
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik onlarda doğuştan
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı alarm verdi... 9 gün sürecek sıcaklık dalgası kapıda
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı alarm verdi... 9 gün sürecek sıcaklık dalgası kapıda
En öfkeli ve patlamaya hazır 4 burç: Sabır onlarda sınırlı
En öfkeli ve patlamaya hazır 4 burç: Sabır onlarda sınırlı
Prof. Dr. Mehmet Akalın: Enez, Kenara atılacak Bir İlçe Değil; Yeter Artık !
Prof. Dr. Mehmet Akalın: Enez, Kenara atılacak Bir İlçe Değil; Yeter Artık !
Son Haberler
Çam kokuları, serin rüzgarlar ve eşsiz manzara: Gören dönmek istemiyor! Yemyeşil dağların arasında saklı cennet keşfedilmeyi bekliyor
Çam kokuları, serin rüzgarlar ve eşsiz manzara: Gören dönmek istemiyor!...
Futbol tarihine geçecek imza: Sahne onun için hazırlandı! Hoş geldin Lewandowski
Futbol tarihine geçecek imza: Sahne onun için hazırlandı! Hoş geldin...
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik onlarda doğuştan
Tatlı dilli, güler yüzlü, herkesin favorisi burçlar: Sempatiklik...
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı alarm verdi... 9 gün sürecek sıcaklık dalgası kapıda
Termometreler çıldıracak: Gölge bile yetmeyecek! Meteoroloji kırmızı...
Hayal değil, gerçek oluyor: İlk kez otomobil alacaklara özel teşvik! Hurda teşviki ve ÖTV indirimiyle yeni dönem başlıyor
Hayal değil, gerçek oluyor: İlk kez otomobil alacaklara özel teşvik!...
Avrupa Komisyonu’ndan Nanografi’ye Büyük Destek
Avrupa Komisyonu’ndan Nanografi’ye Büyük Destek

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.