Kılıçdaroğlu'nun seslendiği kadınlar, mağdur değilmiş

17 Ekim 2012 Çarşamba 18:59
Kılıçdaroğlu'nun seslendiği kadınlar, mağdur değilmiş






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak'ta yıllardır çöpten geçindikleri şeklinde basında yer alan haberlere konu olan olan 2 kadının mağdur olmadığı ortaya çıktı.

Zonguldak Valiliği'nden yapılan açıklamada, gerçekleştirilen sosyal inceleme sonucunda, bazı basın organlarında yayımlanan 'Zonguldak'taki 2 kadın yıllardır çöpten geçiniyor' haberine konu olan kadınların, kendilerine ait evleri ile gelirleri olduğunun belirlendiği, gerçek anlamda da muhtaçlıklarının bulunmadığı kanaatine varıldığı belirtildi. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü uzmanlarının, çöp toplayarak geçimini sürdürdüğü iddia edilen her 2 kadınla da görüşme yaptığı ifade edildi.

Haberde adı Fatma Öztürk olarak geçen şahsın Günnahar Öztürk olduğunun tespit edildiği aktarılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi: Öztürk'ün eşinin emekli olduğu, halen kömür işiyle uğraştığı, kendisinin de Bağ-Kur primi ödediği, kendilerine ait evde yetişkin ve özel işlerde çalışan iki oğluyla birlikte oturdukları tespit edilmiştir. Yine haberde geçen Hayriye Arslan'ın eşinin 1972'de meydana gelen grizu patlamasında vefat eden eşinden 900 lira emekli maaşı aldığı, kendisine ait evde evli ve emekli olan oğluyla yaşadığı belirlenmiştir. Sonuç olarak her iki kadının da sosyal güvenlik şemsiyesi altında olduğu, birlikte ikamet ettikleri, aile bireylerinin de özel işlerde çalıştığı, bu nedenle gerçek anlamda yardıma muhtaç olmadıkları, görüntülerdeki alanın çöp alanı olmadığı, dökülen hafriyattan demir toplama işini kendi tercihleri ve geçimlerine katkı sağlama amacı güderek yaptıkları kanaati oluşmuştur.

KILIÇDAROĞLU, O İKİ KADINA HEM SAHİP ÇIKMIŞ HEM DE ELEŞTİRMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında, söz konusu kadınlara atıfta bulunarak, Bugün gazetelerde bir fotoğraf var. Zonguldak'ta bir uçurumda çöpten geçimini sağlamak için çalışan 2 kadın. 66 ve 55 yaşında 2 kadın. Bu fotoğraf AKP'nin Türkiye'yi nereye getirdiğinin fotoğrafıdır. 66 yaşındaki kadın uçurumun kenarında çöp topluyorsa oturup düşünmemiz lazım O kadına sorsanız büyük ihtimalle 'oyumu Erdoğan'a verdim' der. Eğer oyunu verdiysen o ve çocukları köşeyi döndüler, sana da uçurumdan çöp toplamak düştü. Bizim bu konuda halkı daha fazla aydınlatma görevimiz var. demişti.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.