Kitap sertifikasına itiraz davasında hâkim trafik cezası kesti (Özel)

14 Aralık 2012 Cuma 14:53
Kitap sertifikasına itiraz davasında hâkim trafik cezası kesti (Özel)






DENİZLİ (CİHAN)- Kitap satış sertifikası almadığı gerekçesiyle Sertifika Denetim Komisyonu üyeleri tarafından kesilen cezaya itiraz için başvurulan mahkemede hâkim, trafik cezası kesilmesine karar verdi. Denizli'nin Çardak ilçesinde esnaflık yapan Adnan Güler, işyerini geliştirmek için Mina Merve isimli bir süpermarket açtı. Diğer ürünlerle birlikte, bandrollü olarak 100 Temel Eser'den bazılarını satışa sundu. Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu çerçevesinde Denizli Valiliği tarafından kurulan Sertifika Denetim Komisyonu üyeleri, ilçede yaptığı denetimlerde Mina Merve'nin 65 lira bedelli kitap satış sertifika olmadığı gerekçesiyle 10 bin lira idari para cezası kesti. Ceza, Vali Abdülkadir Demir tarafından onaylanarak tebliğ edildi. Market sahibi Güler, Çardak Sulh Ceza Mahkemesi'nde itiraz davası açtı. Dava bitiminde çıkan karar market sahibini şok etti. Hâkim A.K., kitap sertifikasıyla ilgili davayı trafik cezasına itiraz gibi değerlendirerek şöyle karar verdi: ... nolu trafik ceza tutanağıyla ilgili itiraz edenin dilekçesinde göstermiş olduğu gerekçeler yerinde görülmediği gibi trafik ceza tutanağında da herhangi bir usulsüzlük görülmemiştir.

Davayı açan Adnan Güler, Para cezası, trafik cezası olarak verildi. Bu dava, daha önce televizyonlarda gördüğümüz 'baklava davası'ndan daha beter duruma düştü. Bereket ki idam cezası değil. Bu küçük hatalar, insanın hayatının bitmesine neden olabilir. dedi. Dava görülürken duruşmada hazır bulunan Güler, hâkimin bir anda trafikten bahsedince şaşırdığını ve yanlış mahkemeye girdiğini sandığını söyledi: Duruşma esnasında hâkim arkadaş trafik cezasından bahsetti. Ben konuyu anlamadım. Duruşma tutanağını alıp gittikten sonra baktım, acaba ben başka mahkemeye mi girdim diye şaşırdım. Zaten şahsımıza hiçbir soru sorulmuyor. Sorulan soru ve cevabı hâkimin ağzından dökülüyor. 'Sanığa soruldu ve şöyle şöyle denildi...' deniyor. Dosyada herhangi bir inceleme olmuyor. diye konuştu.

Mahkemenin bu kararı üzerine Güler, Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne itiraz etti. Orası da kararı düzeltmesi için Çardak Asliye Mahkemesi'ne gönderdi. Mahkeme, kararı düzelterek 10 bin liralık cezayı onayladı. 65 liralık sertifika için kesilen 10 bin liralık cezaya yaptığı itirazla ilgili değerlendirmede bulunan Adnan Güler, Başbakanımız'dan istediğim, bizler KOBİ isek devlet etimizden, sütümüzden, tüyümüzden faydalanmak yerine, bürokrasiyi büyütmek için derimizi yüzmeye yoluna gidiyor. Bırak deriyi, iç organlarımızı gasp etmeye başladılar. Buna son verilsin, küçük esnaf düşünülsün. Hz. Ömer'in adaletini istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. ifadeleri kullandı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.