Kızılay, Tirebolu'da öğretmenlere seminer verdi

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:11
Kızılay, Tirebolu'da öğretmenlere seminer verdi






GİRESUN (CİHAN)- Türk Kızılayı Giresun Şubesi,Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol gereği, afette zararları azaltmak ve toplum bilincini yaygınlaştırmak amacıyla Tirebolu ve Doğankentli öğretmenlere formatör öğretmen eğitimi verdi.

Tirebolu Dumlupınar İlkokulu Konferens Salonu'nda yapılan seminere, Giresun Milli Eğitim Şube Müdürü Ali kılıçarslan, Kızılay Giresun Şube Genel Sekreteri Mürvet Şensoy, eğitici öğretmen Murat Usluoğlu ve öğretmenler katıldı.

Genel Sekreter Şensoy, Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi Afet Zararlarını Azaltma Programı´nın hayati önem taşıdığını ve bu nedenle tüm Türkiye genelinde sürdürüldüğünü belirtti. Bilgilendirme çalışmalarının 2007'de başladığına değinen Şensoy, 2015'e kadar tamamlamayı planlıyoruz. Bölgemiz sel ve deprem konusunda duyarlı olmalı. Bu bilgilendirmeler çerçevesinde alınacak küçük tedbirler can ve mal kaybını en aza indirecektir. Her biriniz kendi okullarınızda, öğretmen arkadaşlarınıza, onlar da öğrencilerine, öğrenciler ise ailelerine ulaşarak depremde, doğal afetlerde zararların nasıl azaltacağını anlatacaklar. Çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek. dedi.

Eğitici öğretmen Murat Usluoğlu da yağmur, kar, sel ve çığ olayların afet değil, doğal olaylar olduğunu belirterek, Bu doğal olaylar sonucu can ve mal kaybının olması ile birlikte afet olarak isimlendirilir. Bu afetlerden önce alınacak tedbirler can ve mal kaybını en aza indirecektir. dedi.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.