Kızıltepe'ye 3 bin kişilik cami yapılıyor

18 Ekim 2012 Perşembe 14:59
Kızıltepe'ye 3 bin kişilik cami yapılıyor






MARDİN (CİHAN)- Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 368 müteşebbisin bir araya gelerek kurduğu Hububat Ticaret Merkezi'ne 3 bin kişilik cami inşa ediliyor. 4 bin 300 metrekare üzerine kurulan cami, 26 kubbeli, 2 minareli olacak ve 3 kattan oluşacak.

Mardin'deki tarihi camilerin haricinde en büyük cami olma özelliği taşıyacak olan yeni cami, 3 ay sonra hizmete girecek. Tarihi İpekyolu üzerinde kurulan camide taziye evi, Kuran kursu ve derslikler bulunuyor. Camide ayrıca yolcular için duş odaları da yer alacak. Yaklaşık 7 milyon liraya mal olması beklenen camiyi hayırseverler yaptırıyor. Kızıltepe Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter, her katında bin 500 kişinin ibadet edeeceği camiyi bölgeye kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.