Kocaeli'nde 153 kilogram eroin ele geçirildi

14 Aralık 2012 Cuma 13:11
Kocaeli'nde 153 kilogram eroin ele geçirildi






KOCAELİ (CİHAN)- TEM Otoyolu Kocaeli mevkiinde durdurulan otomobilde, 153 kilogram eroin ele geçirildi. Kocaeli ve Gaziantep kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele şube müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa yaptığı çalışma sonucu, İstanbul'a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı belirlendi. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, yaptıkları araştırmada, plakasını belirledikleri otomobili, TEM Otoyolu´nun Kandıra turnikeleri ile Gültepe Rampası´nda önlem alarak beklemeye başladı.

Turnikelerdeki araç yoğunluğundan şüphelenen otomobil sürücüsü, turnikelerden çıkarak Kandıra istikametine kaçmaya çalıştı. Ancak ekiplerin çalışması sonucu 06 DP 3445 plakalı otomobil kaçamadan yakalandı. Araç içinde bulunan biri kız 3 kişi otomobilden indirilerek araçta arama yapıldı. Aracın bagajını açan polisler, bagajda 6 valiz içinde 153 kilogram eroin ele geçirdi.

Araçta eroin bulunması üzerine otomobildeki Kemal K. (26), yanında bulunan Yusuf D. (36) ile 17 yaşındaki kız çocuğu E.Y. gözaltına alındı. Zanlılardan Kemal K. ile Yusuf D.´nin daha öncede birçok suçtan kaydı olduğu belirtildi. Şüphelilerin ayrıca polis kontrollerinden kurtulmak için 17 yaşındaki E.Y. adlı kızı yanlarına alarak aile görüntüsü vermeye çalıştıkları ileri sürüldü.

Poliste işlemleri tamamlanan zanlılardan yaşı küçük olan E.Y., Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken, Yusuf D. ve Kemal K. alınan sağlık raporunun ardından adliyeye sevk edildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.