Kocaeli'nde kurban kesim yerleri belirlendi

18 Ekim 2012 Perşembe 11:02
Kocaeli'nde kurban kesim yerleri belirlendi






KOCAELİ (CİHAN)- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun şekilde kurbanlarını kestirmeleri için hazırlıklarını sürdürüyor. Kurban Bayramı'nda 9 adet mezbaha, 8 portatif kurban kesim yeri ve 1 kesimhane ile hizmet vermeye hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, çalışmalarına devam ediyor.

Vatandaşların sorunsuz, daha kolay ve sıra beklemeden kurban vecibesini yerine getirmeleri için önlemler alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehrin belirli noktalarında kesim yerleri oluşturdu. Vatandaşların gönül rahatlığı ile kurbanlarını kestirmeleri için çalışmalar yapan ekipler, mezbaha ve örnek kesim noktalarını hijyenik hale getirdi.

İzmit, Hereke, Uzunçiftlik, Yuvacık, Gölcük, Karamürsel, Kandıra, Gebze ve Darıca'daki mezbahaneler kurban kesimleri için hizmet verecek. Ayrıca, Kırkikievler, Derince, Körfez, Kartepe, Başiskele, Gölcük, Kandıra'da hazırlıkları sürdürülen örnek kesim yerleri, vatandaşların Kurban Bayramı'nda sorun yaşamamaları için kullanıma açılacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin mezbaha, kesimhane ve örnek kesim yerleri hijyen açısından ilaçlama çalışmaları düzenli bir şekilde uygulanıyor. Ayrıca kurban kesimi esnasında görev yapacak veteriner hekimler, kesimlerin uygun şartlarda yapılmasını kontrol altına alacak. Böylece kesimlerin hijyenik şartlarda yapılması ve vatandaşların sağlık sorunu yaşamamaları sağlanmış olacak.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.