Kocaoğlu: Kent tarihinin en büyük altyapı yatırımlarını yaptık

12 Aralık 2012 Çarşamba 16:11
Kocaoğlu: Kent tarihinin en büyük altyapı yatırımlarını yaptık






İZMİR (CİHAN)- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçen pazar günü yaşanan su baskınlarının ardından kendisine yönelik eleştirilere cevap verdi. Kocaoğlu, 1995 yılında yaşanan sel felaketinin bir daha tekrarlanmaması için şehir tarihinin en büyük yatırımlarını yaptıklarını belirtti. Aşırı yağışların olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla 2004 ile 2012 yılları arasında 251 milyon 200 bin liralık altyapı yatırımı yaptıklarını ifade eden Başkan Kocaoğlu, 1995 yılında yaşanan sel felaketinin bir daha tekrarlanmaması için kent tarihinin en büyük yatırımlarını yapan bir yerel yönetim olarak, metrekareye 83,6 kg. yağışın düştüğü son yağmurların siyaset malzemesi haline getirilmesini kabullenmemiz mümkün değildir. diye konuştu. Geçmiş yıllarda bazı büyük şehirlerdeki sellerden sonra, Afetin siyaseti olmaz. diyerek bu konuda en küçük bir imada dahi bulunmadığını söyleyen Kocaoğlu, Aşırı yağışlardan siyasi rant elde etmeye çalışan bir meslektaşımın ve İzmir'in bazı siyasetçilerinin neredeyse zil takar halini anlamakta gerçekten zorlanıyorum. şeklinde konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, 1995 yılında yaşanan sel felaketinden sonra su baskınlarına karşı şehri korumak için altyapı çalışması yapıldığı kaydedildi. Açıklamada şöyle denildi: 2004-2012 yılları arasında 71 derede 96 kilometre uzunluğunda ıslah yapıldı. 139 kilometre yağmur suyu kanalı ve 644 kilometre kanalizasyon şebekesi döşendi. Sel havzalarında sele ve erozyona karşı önlemler alındı. 1997 yılında yapılan proje hatası nedeniyle her yağışta büyük sıkıntı yaşanan Mavişehir'deki sorun, Büyükşehir tarafından 2009 yılında çözüldü. İZSU, dere temizlikleri için 11,2 milyon lira değerinde araç satın aldı. Bugüne kadar ihaleyle gerçekleştirilen 213 derenin temizlik ve bakımı, hizmet filosuna katılan 20 adet iş makinesi ve 20 adet kamyonla yapılmaya başladı. Bakım ve temizlik çalışmaları, daha planlı ve programlı olarak yürütüldü. Yağışın olumsuz etkilerini azaltmak amacıyla 2004-2012 yılları arasında 251 milyon 200 bin liralık altyapı yatırımı yapıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.