Kömür havzasındaki göçük davasında ikinci duruşma yapıldı

11 Aralık 2012 Salı 11:04
Kömür havzasındaki göçük davasında ikinci duruşma yapıldı






KAHRAMANMARAŞ (CİHAN)- Kahramanmaraş Afşin-Elbistan Termik Santrali Çöllolar Kömür Havzası'nda 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen iki göçük olayıyla ilgili açılan kamu davasının ikinci duruşması yapıldı. Elbistan Adliyesi'nde gerçekleştirilen duruşmada özel şirket yetkilileri ile toprak altında kalan işçilerin yakınları da hazır bulundu.

KAMU DAVASI AÇILDI

Afşin Cumhuriyet Savcılığı tarafından olayla ilgili olarak hazırlanan 72 sayfalık iddianameyi ve 37 klasörlük soruşturma evrakını inceleyen Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek, geçtiğimiz 16 Temmuz´da kamu davası açtı. İddianamede Çöllolar Kömür Sahasını işleten Park Teknik A.Ş.´den 9, Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) Kontrol Teşkilatı´nda görev yapan 14 kişi olmak üzere toplam 23 kişi, `Bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek´ suçuyla Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyor.

AİLELER SUÇLULARIN CEZALANDIRILMASINI İSTİYOR

Afşin-Elbistan Termik Santrali B Ünitesi'ne kömür temin etmek amacıyla özel sektör tarafından açılan ve işletilen Çöllolar Kömür Havzası'nda 6 Şubat 2011'de bir göçük meydana geldi. İlk göçükte bir işçi hayatını kaybetti. Aradan 3 gün geçtikten sonra ikinci göçük yaşandı. Dünyada eşi benzeri görülmemiş ikinci göçüğün altında 10 işçi can verdi. 1 işçinin cansız bedeni yüzeyden askeri helikopter ile alınırken diğer 9 işçinin cesetleri yerin 80 metre altında olduğu ve yeri bilinmediği için çıkartılamadı. 11 kişinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili açılan kamu davasının ilk duruşması 23 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirildi. Toprak altında kalan işçiler Yaşar Alkaya ile Ruşen Demir, jeoloji mühendisi Halil Tatlı, makine mühendisi Cuma Yıldırım, maden mühendisi Nail Yılmaz, makine operatörleri Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Kemal Elmas, dozer operatörü Adnan Demir, drenaj işçisi Aydoğan Polat ile topograf Tuğran Gökhan'ın ölümüne sebep olan göçüklerde ihmali bulunan kişi ve kurumlar için açılan kamu davasının ikincisi duruşması Ağır Ceza Mahkemesi Duruşma Salonu'nda gerçekleştirildi. Taksirle adam öldürme suçlamasıyla hakim karşısına çıkan şahıslar, kendilerini savunurken, işçi yakınları ihmali olanların cezalandırılmasını istediler.









CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.