Konukoğlu: Rusya ve İran gazı keserse ne yapacağız?

14 Aralık 2012 Cuma 15:50
Konukoğlu: Rusya ve İran gazı keserse ne yapacağız?






GAZİANTEP (CİHAN)- SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, enerjide dışa bağımlılığın azaltılması gerektiğine dikkati çekerek, İyi güzel de yarın İran, Rusya kafası bozulur gazı keserse ne yapacağız.´´ dedi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Sürdürülebilirlik Akademisi işbirliğiyle düzenlenen `´Gaziantep Enerji Zirvesi´´, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız´ın da katılımıyla Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezi´nde gerçekleştirildi. Özel sektörün enerji yatırımı yaparken karşılaştığı engellerden bahseden Konukoğlu, Enerjiyi yönetmenin kurulduktan sonra normal bir sanayiyi yönetmekten çok daha kolay olduğunu belirterek, Enerjiyi yönetmek kurulduktan sonra normal bir sanayiyi yönetmekten çok daha kolay. Enerjinin hatası yok. Şebekeye verdiğiniz zaman iş bitti. Enerji yatırımı kurarken zor ama çalıştırması kolay. diye konuştu.

Konukoğlu, enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasının önemine işaret ederek, Ülkemizde enerjinin yüzde 60'ını özel sektör üretiyor. Fakat herşeyi gazla, petrolle yapıyoruz. Yarın İran´ın kafası bozulur düğmeye basar keser, öbür gün Rusya´nın kafası bozulur gazı keser. O zaman ne yapacağız.´´ şeklinde konuştu.

Özel sektörün yatırımları daha hızlı yaptığını vurgulayan Konukoğlu, Sanko olarak `Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali´ni öngörülenden çok daha kısa sürede, 1250 günde tamamladıklarını bildirdi. Konukoğlu, şunları anlattı: Bu büyüklükteki projeyi normalde devletin 16-17 senede, özel sektörün 10-12 senede yapacağını söylediler. Biz ne yaptık; 1250 günde bitirdik. Ama nasıl bitirdik; 24 saat projektörleri kurduk, 3 vardiya çalıştık, biz de gece gündüz oradaydık.´´


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.