Konya'da müftülük kadınların yüzlerini buzladı

İç Anadolu Bölgesi, devletin Diyanet kurumu eliyle adeta çölleştiriliyor. Kadının varlığına tahammül edemeyen diyanet, bir etkinlikte kullandığı görselleri buzlamaktan geri kalmadı

24 Eylül 2023 Pazar 12:17
Konya'da müftülük kadınların yüzlerini buzladı






Konya'da müftülük kadınların yüzlerini buzladı


Çok değil 30 yıl önce kadınların renk renk eşarp, çeki ve en güzel geleneksel başörtülerin kullanıldığı İç Anadolu Bölgesi, Taliban anlayışının kökleştiği müftülükler aracılığıyla 'İslam' maskesiyle burkaya doğru adım adım gidiyor. Konya'da Karatay Müftülügü tarafından düzenlenen etkinlikte belge alan kadınların yüzü, devletin resmi kurumu tarafından kadınların yüzü buzlandı. Biz de dengeyi sağlamak için müftülük görevlisi beyfendinin yüzünü buzladık. 


2023 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan hafızlara yönelik Karatay İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda belge takdim programı düzenlendi. Töreninde çekilen fotoğraflarda kadınların yüzleri buzlandı. Söz konusu fotoğraflar müftülüğün resmi sitesinde de paylaşıldı.


Harcamaları ve 'fetvalarıyla' sık sık tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2023 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan hafızlara yönelik Karatay İlçe Müftülüğü Konferans Salonu'nda belge takdim programı gerçekleştirildi.

Programa; Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge, Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, Şube Müdürü Şakir Eğri, Şube Müdürü Fatih Coşar, Kuran Kursu öğreticileri, din görevlileri ile hafızların aileleri katıldı.

Kuran okunması ve Karatay İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu’nun yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan program, Konya İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Öge’nin yaptığı teşekkür konuşmasının ardından plaket ve belge takdimi ile sonra erdi.

KADINLARIN 'YÜZÜNÜ BUZLADILAR'

Dağıtım töreninde hafızlık diploması alan kadınların yüzlerinin buzlanarak sosyal medyada paylaşılması ise dikkat çekti.

Erkek hafızlarla çektirilen fotoğrafta buzlama yapılmazken, kadın hafızların fotoğrafları kapatıldı. 


 

Anahtar Kelimeler:
MüftülükKonya
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.