Koronalı hastaya bakıcı arayan ilana tepki yağdı

Koronavirüslü hastalara refakatçi kabul ediliyor mu? Bu konudaki bilgisizlik sosyal medyada verilen bir ilanla ortaya çıktı. İlana ise tepki yağdı

14 Kasım 2020 Cumartesi 14:05
Koronalı hastaya bakıcı arayan ilana tepki yağdı






Koronalı hastaya bakıcı arayan ilana tepki yağdı



Dünyanın kabusu haline gelen covid-19 salgınında, koronavirüsle ilgili bilmediklerimiz kendini göstermeye başladı. Bursa'da bir sosyal paylaşım sitesinde, Mudanya Devlet Hastanesi pandemi servisinde tedavi gören erkek koronavirüs hastası için refakatçi ilanı paylaşıldı. Paylaşımın altına gelen yanıtlar ise tepki çekti.

Türkiye’de son günlerde koronavirüs (Covid-19)  vakalarının yeniden günlük 2 bin 500’lü rakamlara çıkmasıyla birlikte bazı büyükşehirlerde 65 yaş ve üzerine sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta yer alan bir kadın grup sayfasında paylaşılan "Covid-19 hastasına refakatçi aranıyor" ilanı tepki çekti. Dahası paylaşımın altına yapılan yorumlar 'bu kadarı da olmaz' dedirtti.

Bir kadın sosyal medya kullanıcısı tarafından grup sayfasında, “Mudanya Devlet Hastanesinde Covid-19 servisinde yatan erkek hastaya refakatçi arıyoruz, yardımcı olmak ister misiniz?” diye paylaşım yapıldı.

Paylaşımın altına yapılan yorumlarda, bazı kullanıcılar ilana tepki gösterirken, bazılarının ise “ücrette anlaşabilirsek ben kalabilirim” yazması dikkatleri çekti.

COVİD-19 HASTASI İÇİN REFAKATÇİ KABUL EDİLİYOR MU?

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 hastalarının tedavisinde ilk basamağın, hastanın sağlıklı bireylerden izole edilmesi olarak tanımlamıştı.

İnternette yer alan çok sayıda “Covid-19 hastasına refakatçi” ilanları akıllara Covid-19 hastalarının yanına refakatçı alınıyor mu? sorusunu getirdi.

Anahtar Kelimeler:
KoronaRefakat
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.