KOSGEB desteği ile işyeri açıp istihdama katkı verdiler

14 Aralık 2012 Cuma 15:48
KOSGEB desteği ile işyeri açıp istihdama katkı verdiler






HATAY (CİHAN)- Hatay´ın Hassa ilçesinde KOSGEB desteği ile 2 işletme açıldı. KOSGEB desteği alınarak açılan işletmelerde 3 kişiye sigortalı istihdam şansı oluşturuldu.

Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu, 'KOSGEB Girişimcilik Eğitim' aldıktan sonra verilen destek ile açılan işletmeleri ziyaret etti. Hassa Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu da Hassa´da KOSGEB desteği alarak açılan işletmelerin diğer girişimcilere de örnek olması temennisinde bulundu. Kaymakam Tekbıyıkoğlu, Hassa´da girişimcilik eğitiminden daha çok kişinin yararlanarak bu 2 işletme gibi başka birçok yeni işletmenin KOSGEB desteklerinden faydalanarak açılmasını temenni ediyorum. dedi.

Kendilerine verilen eğitimin ardından destek programı kapsamında 20 bin TL geri ödemesiz 45 bin TL geri ödemeli destekle fırın açtığını söyleyen Mustafa Ceren, eğitimle desteği bir arada alarak diğer girişimcilere de örnek olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Girişimcilik eğitimi alan Hüseyin Çelik ise 30 bin Tl işletme kuruluş desteği ve 70 bin TL sabit yatırım desteğine başvurusunun ardından açtığı işletme 3 kişiye sigortalı iş imkanı sağlamış olmasından dolayı istihdama katkı verme yolunda ilerlediklerini aktardı.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.