Kurban satıcıları fiyatların düşüklüğünden şikayetçi

16 Ekim 2012 Salı 15:13
Kurban satıcıları fiyatların düşüklüğünden şikayetçi






ERZURUM (CİHAN)- Erzurum'da kurbanlık satıcıları fiyatların düşüklüğünden ve satışların azlığından şikayetçi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hayvan pazarlarında canlılık başlandı. Erzurum'un Yakutiye ilçesi Kombina semtindeki hayvan pazarı, alıcı ve satıcılar ile doldu. Ancak kurbanlık satıcıları saman ve yem fiyatlarının yüksekliğinin hayvan fiyatlarını düşürmesinden ve yeterli satış olmamasından şikayet etti. Alıcılar ise sıkı pazarlık sonrasında geçen yıla göre düşük fiyatla kurbanlık satın alabilmenin sevincini yaşadıklarını dile getirdi.

Tekman ilçesinden 7 büyükbaş hayvanı 2 gün önce satmak için pazara getirdiğini belirten Bülent Yertek, satış yapamadığını ileri sürdü. Karayazı ilçesinden 10 büyükbaş hayvanını pazara getiren Murat Aydın ise 2 hayvanını piyasanın altında sattığını anlattı. Pasinler'den 13 büyükbaş hayvan getirdiğini belirten Yusuf Bulak da yem ve saman fiyatlarının yüksek olması nedeniyle ellerindeki hayvanları ucuza sattıklarını söyledi.

Bin 500 liraya inek aldığını ifade eden Nazım Aktar kurbanlık fiyatlarının geçen yıla göre düşük olduğunu söyledi. Erzurum hayvan pazarına çevre köy ve ilçelerden 2 bine yakın büyük ve küçükbaş hayvanın getirildiği öğrenildi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.