Kurban yaklaştı, 77'lik 'bileyici dede' kolları sıvadı

16 Ekim 2012 Salı 15:15
Kurban yaklaştı, 77'lik 'bileyici dede' kolları sıvadı






ZONGULDAK (CİHAN)- Zonguldak'ta 48 senedir bileyicilik yapan Hüseyin Çelik (77), çalışma azmi ile gençlere taş çıkartıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bıçak bileme işlerinin artmaya başladığını ifade eden Çelik, Torunlarımın eğitimi için ne kadar katkı verebilirsem o kadar iyi. dedi.

Çevresinde 'bileyici dede' lakabıyla bilinen Çelik, üniversitede okuyan 3 torununun eğitimine katkı sağlamak için emekliliğine ve ilerleyen yaşına rağmen çarşı içinde yaz kış demeden bileyicilik yaptığını söyledi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan 1988 yılında emekli olduğunu söyleyen Hüseyin Çelik, nostaljik tezgâhıyla yaklaşık yarım asırdır bıçak biliyor. Çelik'in gayretini gören gençler, azmine hayran kaldıklarını dile getiriyor.

Çelik, Ben bu işi 1964 yılından bu yana yapıyorum. Seyyar bıçak biliyorum. Çalıştığım zaman daha iyi oluyor. Kahvelerde oturmak olmuyor. Bıçak bileyerek eve katkı sağlıyorum. Bıçak biletmeye getirenler oluyor. Bu yaştan sonra bu kadar oluyor. Soğuksu, Acılık ve Çarşı semtlerinde kasap ve lokanta gibi işyerlerinin yoğun olduğu kaldırımlarda tezgâhımı kuruyorum. Torunlarımın eğitimine ne kadar katkı verebilirsem o kadar iyi. ifadelerini kullandı.

Çelik'i tebrik eden Selami Koca (47) isimli vatandaş ise şunları söyledi: Ben Ankara'dan geldim. Hüseyin dedenin çalışma aşkına hayran oldum. Bu yaşına rağmen bizlerden iyi iş çıkarıyor. Biz onun yaşında olsak ekmek bile yiyemeyiz. Allah sağlık afiyet versin.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.