Kurbanlık hayvan satıcıları masrafların çokluğundan dertli

10 Ekim 2012 Çarşamba 15:08
Kurbanlık hayvan satıcıları masrafların çokluğundan dertli






İZMİR (CİHAN)- Kurban Bayramı'nın yaklaşması sebebiyle Anadolu'nun çeşitli yerlerinden İzmir'e getirilen kurbanlıklar, geçici kurulan canlı hayvan pazarlarında satılmaya başladı. Üçkuyular semtinde kurulan pazarlara da bütçesine uygun kurbanlık bakmaya gelen vatandaşlar fiyatların pahalılığından yakınırken satıcılar ise hayvanlarının satılamamasından korkuyor. Yem ve saman fiyatlarında yaşanan artışı hayvanlara yansıtmadıklarını anlatan besiciler, satış fiyatlarının geçen yılla aynı olduğunu söylüyor.

Muş'un Malazgirt ilçesinden üç kardeşiyle birlikte hayvan satmaya gelen Mehmet Yalçın, tek geçim kaynaklarının hayvancılık olduğunu söylüyor. Sattıkları hayvanların paralarının büyük çoğunluğunun masraflara gittiğini belirten Yalçın, Bu yıl pazara 17 hayvan getirdim. Biz geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Bir yıl boyunca hayvanlarımızı yetiştirmek için emek harcıyoruz ancak yem ve saman çok pahalı. Bu durum bizi çok zorluyor. Bize kâr payı kalmıyor. Malımızı pazara getirdiğimizde pahalı buluyorlar. Geçen yıla göre aynı fiyattan satıyoruz. diye konuştu.

Kars'ın Selim ilçesinden 36 tane kurbanlık getirdiğini belirten Yüksel Polat da bayramın fırsatçılığa dönüştüğünden yakınıyor. Polat, Hayvanlarımızı arabaya yüklüyoruz. Sadece kamyona 5 bin liradan fazla para veriyoruz. Pazaryerine geldiğimizde çadır ve onu kurmak için aldığımız ağaca normalden iki kat fazla ücret ödüyoruz. Bir ay kadar burada duruyoruz. Barınma ve kişisel ihtiyaçlarımızı karşılayacak yerimiz yok. Bunun yanında bir de malımızı satamadığımız zaman geri götürmek için tekrar araba tututuyoruz. Üç yıldır ben bu pazarda satış yapıyorum. Geçen yıl 18 bin lira zarara girdim ancak yapacak başka bir işimiz yoko nedenle bu yıl da hayvan getirdim. Her şey nasip kısmet. Nasibimizde ne varsa onu kazanacağız. dedi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.