• Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri
Anasayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Politika
  • Teknoloji
  • Spor
  • Dünya
  • Sağlık
  • Magazin Kitap Turizm Altın Kızların Mutfağı Advertorial CANLI MAÇ BÖLGE BİLİM-TEKNOLOJİ KÜLTÜR - SANAT İpucu Kimdir? Nedir? Ramazan Haberleri Genel Ajans SULAR NE ZAMAN GELECEK? Otomobil Eğitim DIŞ HABERLER GÜVENLİK GENEL
  • Ara
  1. Haberler
  2. Gündem
  3. Küsler çetesinden milyonluk vurgun
Gündem
Yayınlanma: 27 Şubat 2019 - 00:53

Küsler çetesinden milyonluk vurgun

Dolandırıcılığın böylesi görülmedi, Muğla’nın Datça ilçesinde, 6 milyon değerindeki 5 araziyi sahte belgelerle 2,5 milyona satan ve yakalanmamak için küs rolü yapan 2 yaşlı kadın ile 3 dolandırıcılık şebekesi üyesi tutuklandı.

2 dk okunma süresi
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Küsler çetesinden milyonluk vurgun

Küsler çetesinden milyonluk vurgun


Türkiye'nin en gözde tatil beldelerinden Datça'da 6 milyon liralık denize sıfır arazileri sahte evrak düzenleyerek satan çetenin ilginç taktiği ve kullandığı yöntemler deneyimli polisleri bile şaşırttı..
Datça’da meydana gelen ve filmlere konu olabilecek dolandırıcılık olayı, bir emlakçının daha önce 900 bin lira teklif ettiği arazinin aynı zamanda komşusu da olan kişi tarafından 500 bin liraya satıldığını öğrenmesiyle ortaya çıktı. Emlakçı komşusunun, arazisini ‘niye ucuza sattığını’ sorması üzerine tapuya giden mağdur, denize sıfır milyonluk arazisi için kısa bir süre önce İlçe Tapu Müdürlüğünde satış yapıldığını öğrenince İlçe Emniyet Müdürlüğüne başvurdu.

Datça Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında olayı araştıran polis ekipleri, İzmir ve Manisa’da yaşayan iki yaşlı kız kardeşe ait olan 5 ayrı arazi için 31 Ocak 2019 tarihinde 3 ve 8 Şubat tarihinde ise 2 olmak üzere 2,5 milyon TL değerinde 5 ayrı şüpheli satış gerçekleştirildiğini tespit etti. Tapu müdürlüğündeki güvenlik kameraları ve şehir polis kameraları olmak üzere 15 kamera kaydını saatler boyunca titizlikle inceleyen polis ekipleri, ilçeye gelerek sahte evrakla satış yapan 8 şüpheliyi belirledi. Fiziki ve teknik takiple olayın aydınlatılmasıyla birlikte mağdurlarla birlikte, emlakçılara aracılık eden 6 kişi, dolandırıldıkları gerekçesiyle şikayetçi oldu.

İKİ ÖZEL EKİP ŞEBEKEYİ ÇÖKERTTİ

Datça İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan 2 özel ekip, ilçeye gelen 8 şüphelinin yanı sıra şebekenin 7 üyesinin daha kimliklerini belirledi. Datça’dan şebekenin çökertilmesi için Ankara ve İstanbul’a giden özel ekipler, düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla F.T. (58) ve M.A. (67) isimli kadınlarla Z.D. (56),M.A. (42),H.G. (44),T.İ. (65),D.Y. (54),M.A. (43) isimli 8 şüpheliyi gözaltına aldı.

MAĞDURLARIN ÖZEL HAYATLARINI ARAŞTIRDILAR

Datça’ya getirilen zanlılar arasında bulunan F.T. ve M.A. isimli kadınların, İzmir ve Manisa’da yaşayan iki mağdur kız kardeşin özel hayatlarını araştırdıkları, kardeşlerin küs olduklarının çevrelerinde bilinmesi nedeniyle tüm satış işlemleri boyunca küs rolü yaptıkları öğrenildi. Herhangi bir açık vermemek için oyuncu gibi rol yapan yaşlı kadınların, çok sayıda suç kayıtlarının da olduğu ortaya çıktı.

DENİZE SIFIR PARSELLERİ SATMIŞLAR

Denize sıfır toplam 3 bin metrekareden oluşan yaklaşık 6 milyon lira değerindeki 5 parseli, değerinin çok altında bir fiyata 2,5 milyon liraya satan şebeke üyelerinin evlerinde yapılan aramalarda satıştan elde ettikleri paraların bulunamadığı, şüphelilerin suçlamaları kabul etmedikleri bildirildi. İfadeleri alınan 8 şahıs, Datça Adliyesine sevk edildi.

Savcılık sorgusunun ardından “Nitelikli dolandırıcılık ve evrakta sahtecilik” suçlarından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüphelilerden F.T. ve M.A. isimli yaşlı kadınlarla birlikte M.A., M.A. ve Z.D. isimli 5 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderilirken, diğer 3 şüphelisi ise denetimli serbestlik şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, operasyon kapsamında aranan şüphelilerden G.B., Bartın’da gözaltına alınırken; diğer 5 şüphelinin yakalanması için çalışmaların devam ettiği öğrenildi.


 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i andı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin’i andı
Tartıştığı eşini av tüfeğiyle öldürdü
Tartıştığı eşini av tüfeğiyle öldürdü
Son Haberler
Haritada kaybolmuş bir huzur köşesi: Şehirden uzak, huzura yakın... Tertemiz havası ve serin sularıyla büyülüyor
Haritada kaybolmuş bir huzur köşesi: Şehirden uzak, huzura yakın......
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Yalnızca izleyen değil, oynayan 5 burç: Oyunculuk genlerine işlemiş
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde varsa sakın harcamayın
Cebinizde servet olabilir! O bozuk para altın değerinde... Elinizde...
Görenler gözlerine inanamıyor: Huzur, su ve tarih iç içe... İzmir’e 4 saat mesafedeki bu yer büyülüyor
Görenler gözlerine inanamıyor: Huzur, su ve tarih iç içe... İzmir’e...
Komşular tarifini isteyecek: Lezzeti damaktan silinmiyor! Kıvamlı ve lezzetli aşurenin sırrı bu tarifte gizli
Komşular tarifini isteyecek: Lezzeti damaktan silinmiyor! Kıvamlı ve...
Bağcılar'da metro istasyonu kapatıldı...
Bağcılar'da metro istasyonu kapatıldı...

Ana Sayfa
Gündem
Ekonomi
Politika
Teknoloji
Spor
Dünya
Sağlık
Magazin
Kitap
Turizm
Altın Kızların Mutfağı
Advertorial
CANLI MAÇ
BÖLGE
BİLİM-TEKNOLOJİ
KÜLTÜR - SANAT
İpucu
Kimdir?
Nedir?
Ramazan Haberleri
Genel
Ajans
SULAR NE ZAMAN GELECEK?
Otomobil
Eğitim
DIŞ HABERLER
GÜVENLİK
GENEL
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Genel
  • Gündem
  • Politika
  • Sağlık
  • Spor
  • Teknoloji
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.