Kuyucuk Gölü son misafirlerini uğurluyor

15 Aralık 2012 Cumartesi 11:06
Kuyucuk Gölü son misafirlerini uğurluyor






KARS (CİHAN)- Kars´ın Arpaçay ilçesine bağlı Kuyucuk köyü sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye´nin 13. Ramsar Alanı olan Kuyucuk Gölü dondu. Gölü kullanan 207 çeşit göçebe kuş türü gölden ayrılırken, son kalan yaban ördekleri de gölden ayrılık hazırlığında.

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fen Edebiyat fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Kırpık, Kars´ın kuzey doğusunda ve şehre yaklaşık 45 km mesafede bulunan Türkiye kuş faunasının yarısının bulunduğu Kuyucuk Gölü'nün her yıl bu zaman diliminde donduğunu ve göç kuşlarının buradan ayrıldıklarını gözlemlediklerini ifade etti.

Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürü Murat Doğanay ise yaz konaklayıcısı olarak gelen kuşların göllerinde barındıklarını, yavrularını büyüttüklerini ve göllerinin donması ile güneye doğru yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Öte yandan gölü geçim kaynağına dönüştüren Kuyucuk köylüleri ise karların erimesini ve göç kuşları ile birlikte yerli yabancı turistlerin Kuyucuk´a gelmelerini bekliyor. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.