Kuyumcuyu oyaladı, bileziği saniye bile sürmeden çaldı

14 Aralık 2012 Cuma 13:11
Kuyumcuyu oyaladı, bileziği saniye bile sürmeden çaldı






BURSA (CİHAN)- Bursa´da, müşteri gibi girdiği kuyumcudan el çabukluğuyla bilezik çalan kadın ve erkek arkadaşı polis tarafından yakalandı. Hırsızlık anı güvenlik kamerası tarafından görüntülenirken zanlıların nisan ayında da 10 bin lira değerinde 4 bilezik çaldıkları belirlendi.

Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı´ndaki bir kuyumcuya gelen iki kadın, müşteri gibi bileziklere baktı. Kuyumcu çalışanı R.Ö.´nün çıkardığı bilezik çeşitlerini eline alan Zümbül K. (32), el çabukluğuyla bir bileziği cüzdanının içine attı. Zanlıların ayrılmasından sonra hırsızlığı fark eden R.Ö., durumu polise bildirdi. Polis, olaya ilişkin görüntüleri Güven Timleri ile paylaştı. Görüntülerde Zümbül K.´nın el çabukluğu ile oyaladığı kuyumcunun dalgınlığından faydalanarak 3 bin 500 lira değerindeki bileziği cüzdanına attığı görülüyor.

Asayiş Şubesi Güven Timleri daha önce Balıkesir, İzmir, Eskişehir ve Bursa´da birçok hırsızlığa karışmış ikisi kadın üç kişiyi takibe aldı. Bursa Kapalı Çarşı´daki bir kuyumcudan bilezik hırsızlığına teşebbüs eden Zümbül K. ve erkek arkadaşı Emre K. (29) ekipler tarafından gözaltına alındı. Yapılan incelemede, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerindeki kuyumcudan el çabukluğuyla bilezik çalan zanlının Zümbül K. olduğu belirlendi. Zümbül K. ve Emre K. emniyetteki sorgulamalarının ardından `Oyalamak suretiyle hırsızlık´ suçundan adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili bir kadının ise arandığı belirtildi.

Öte yandan Zümbül K. ve arkadaşlarının 10 Nisan 2012 tarihinde Bursa Kapalı Çarşı´daki bir kuyumcudan 10 bin lira değerinde 4 bilezik çaldıkları tespit edildi. Zümbül K.'nın 'hırsızlık' suçundan halen Üsküdar 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nce arandığı belirtildi.


CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.