Kuzey Irak'ta Skorsky düştü, 7 asker yaralı

Terör örgütüne yönelik Pençe Kilit Harekatı Bölgesi'nde göreve giden Skorsky tipi helikopter sert iniş yaparak kırıma uğradı. Kaza sırasında 7 personel yaralandı, bir personel kayıp,

05 Eylül 2022 Pazartesi 09:31
Kuzey Irak'ta Skorsky düştü, 7 asker yaralı






Kuzey Irak'ta Skorsky düştü, 7 asker yaralı

Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Kilit Harekatı bölgesinde Skorsky tipi askeri helokepter sert iniş yaptı, 7 asker yaralı, 1 asker kayıp

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekat Bölgesi’nde sert iniş yapmak zorunda kalan helikopterin kaza kırıma uğradığını, helikopterdeki 7 personelin kurtarıldığını, bir personeli arama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.


Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

4 Eylül 2022 tarihi 23.45 sularında Pençe-Kilit Harekat bölgesinde Skorsky tipi bir helikopterimiz ikmal faaliyeti esnasında teknik nedenlerle sert iniş yapmak zorunda kalmış, kaza kırıma uğramıştır. Helikopterde bulunan 8 personelden 7’si kurtarılmıştır.

Sağlık durumları iyidir. Bölgede bir personelimiz için Arama Kurtarma faaliyetleri devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Son Güncelleme: 05.09.2022 23:20
Anahtar Kelimeler:
SkorskyKuzey IrakOperasyon
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.