Libya'da Türk rehineler serbest, Musul'dan haber yok

Libya'da 50 gün önce kaçırılan 2 Türk vatand6aşı ile kayıp bir vatandaşımızın serbest bırakıldığı açıklandı.

12 Ağustos 2014 Salı 14:19
Libya'da Türk rehineler serbest, Musul'dan haber yok






Libya'da Türk rehineler serbest, Musul'dan haber yok

 

Libya'da 50 gün önce kaçırılan 2 Türk vatand6aşı ile kayıp bir vatandaşımızın serbest bırakıldığı açıklandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da rehin tutulan Türk vatandaşlarının serbest bırakıldığı müjdesini verdi, ancak terör ögütü IŞİD'li katillerin elinde rehin tutulan 49 konsolosluk çalışanı hakkında hala bir bilgi yok....

TWİTTER'DEN DUYURDU

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Libya'da haziran ayında kaçırılan 2 Türk vatandaşı ile kendisinden haber alınamayan 1 Türk vatandaşının serbest bırakıldığını bildirdi.

Bakan Davutoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 24 Haziran'da kaçırılan Nazım Süpürgeci ve Emrah Bahçeci ile 21 Haziran'dan sonra kendisinden haber alınamayan Necip Fazıl Coşkunsu adlı üç vatandaşın, Trablus Havalimanı yakınlarında o tarihlerden bu yana alıkonulduklarını belirtti.

"Türk vatandaşlarının Trablus’a 90 kilometre mesafede Tarhuna kentinde dün serbest kaldığını" açıklayan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Az önce Humus’ta Misurata Başkonsolosumuz tarafından teslim alındılar. Her üç vatandaşımızla da başkonsolosumuzca alınmaları akabinde biraz önce konuştum. Sağlık durumları iyi. Aileleriyle de telefonla görüştüler. Vatandaşlarımızı en kısa sürede ülkemize getirerek ailelerine kavuşturmak için çalışıyoruz."

Davutoğlu, mesajında, "Vatandaşlarımıza ve bu zor süreçte metanet gösteren ailelerine bir kez daha geçmiş olsun diliyorum" ifadesini kullandı.

 


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.