Lice'de LPG tankı faciasında ölü sayısı 8'e yükseldi

Diyarbakır'ın Lice ilçesi yakınlarında önceki gün meydana gelen LPG tankeri kazasında ölenlerin sayısı bugün 8'e yükseldi..

24 Temmuz 2014 Perşembe 22:42
Lice'de LPG tankı faciasında ölü sayısı 8'e yükseldi






Lice'de LPG tankı faciasında ölü sayısı 8'e yükseldi

Lice yakınlarından devrilerek patlayan LPG tankeri kazasında ölü sayısı 8'e yükseldi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devrilen LPG yüklü tankerin patlaması sonucu meydana gelen olayda ağır yaralanan Haşim Bozoba, Elazığ'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti; ölenlerin sayısı 8'e yükseldi.

Patlamada ağır yaralanan Haşim Bozoba (43), tedavi gördüğü Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesi'nde yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bozoba'nın cenazesi, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Haşim Bozoba'nın cenazesinin memleketi Bingöl'de toprağa verileceği belirtildi.

FÜ Hastanesi'nde tedavisi süren Zeynep Kılıç (23) ve Halil İbrahim Kırmızıkan'ın (33) sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu, Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören İbrahim Durmuş (32), Mehmet Ali Elgörmüş (51) ve Mehmet Akdemir'in (35) ise sağlık durumunun iyiye gittiği bildirildi.

YRD. DOÇ. DR. ULU'NUN AÇIKLAMASI

FÜ Tıp Fakültesi Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ramazan Ulu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Lice'deki patlamanın ardından hastanelerine 3 yaralı getirildiğini belirterek, "Bir hastamız, 23 yaşında bayan. Hastamızın vücudunda yaygın olarak yüzde 75 oranında 2. ve 3. derece yanıklar mevcut. Genel durumu hala ciddiyetini koruyor. Tedavisi devam ediyor, solunum cihazına bağlı olarak yaşamını sürdürüyor. Diğer bir hastamız da 43 yaşında erkek hastamızdı. O da dün itibarıyla bize sevk edilmişti. O hastamızın durumu daha da ağırdı, yüzde 90'ın üzerinde 2. ve 3. derece yanıkları vardı. Bu hastamızı, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef bugün kaybetmiş bulunuyoruz. Diğer hastamızın tedavisi devam ediyor, durumu ciddiyetini koruyor" diye konuştu.

HASTA YAKINLARININ AÇIKLAMALARI

Patlamada ağır yaralanan Halil İbrahim Kırmızıkan'ın ağabeyi Memduh Kırmızıkan (40) ise kardeşinin Siverek Belediyesi'nde memur olarak çalıştığını ifade ederek, "Kardeşimin 6 çocuğu var. Çocuklarının yetim kalmasını istemiyoruz. Eğer buradan daha iyi bir hastane varsa sevk olmasını istiyoruz. LPG şirketinden davacı olacağız" dedi.

Zeynep Kılıç'ın okul arkadaşı Kenan Kızılyar (28) da Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun olan Zeynep'in hep öğretmen olma hayaliyle yaşadığını belirterek, "Alan sınavı için Diyarbakır'a gitmişti. Bingöl'e dönmek için bir gün sonra yola çıkıyor. Yolda LPG yüklü tankerin patlaması sonucu kazaya maruz kaldı. Kendisi şu an yoğun bakımda" dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.