LİSİNİA'da, kuşlar dünya barışı için doğaya bırakıldı

18 Ekim 2012 Perşembe 13:51
LİSİNİA'da, kuşlar dünya barışı için doğaya bırakıldı






BURDUR (CİHAN)- Burdur'un Karakent köyündeki Yaban Hayatı Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi (LİSİNİA)'nde tedavi edilen 3 kuş, dünya barışı için doğaya bırakıldı.

LİSİNİA'ya yaklaşık iki ay önce yaralı olarak getirilen iki çakır kuşu ile bir şahin, Veteriner Hekim Öztürk Sarıca tarafından tedavi edildi. Tedavisi tamamlanan kuşlar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) öğrencileri ile birlikte tekrar doğal ortamına geri döndü. Kuşları, dünya barışını sağlamak ve akan kanın durması umuduyla doğal hayata bıraktıklarını belirten LİSİNİA'nın kurucusu Öztürk Sarıca, kuşların, LİSİNİA'ya getirildiğinde yaralı olduklarını söyledi.

Yaralı olan yaban hayvanlarının Merkezde tedavi edildiğin, anlatan Sarıca, ''Rehabilitasyon merkezinde kuşlara yapılan tedavi sürecinden sonra uçabilecek hale geldiler. Merkezimizde yaralı olan kuşları kısa sürede tedavi edip doğaya kazandırmaya çalışıyoruz. Kuşları ait oldukları doğaya bıraktığımız için mutluyuz.'' dedi.

MAKÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Zeki Yıldırım, MAKÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencilerine doğal ortamı tanıtmak için LİSİNİA'ya geldiklerini anlattı. Prof. Yıldırım, öğrencilerin, dünyayı yok etmek değil, dünya için bir şeyler yapabileceklerini LİSİNİA'da göreceklerini belirtti. Bir insanın isterse dünyaya çok şey yapabileceğini ifade eden Yıldırım, bu örneği de LİSİNİA'da gördüğünü vurguladı. LİSİNİA'ya geldiği için çok mutlu olduğunu aktaran MAKÜ Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi Feyza Eren ise bu tip kuruluşların yaygınlaştırılmasını istedi.

Merkeze gelen öğrencilere, kanser yapan maddeler ve korunma yolları anlatıldı. Öztürk Sarıca'nın yaptığı sunuma katılan öğrencilere katılım belgesi verildi. LİSİNİA'yı gezen öğrenciler, tedavi edilen hayvanları inceledi. Daha sonra tedavi edilen kuşlar doğaya bırakıldı. Bu nedenle düzenlenen törene Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi öğrencileri ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6. Bölge Müdürlüğü çalışanları da katıldı.




CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.