Lukaşenko: Bir Rus bana 5 milyar dolar rüşvet teklif etti

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:02
Lukaşenko: Bir Rus bana 5 milyar dolar rüşvet teklif etti






MOSKOVA (CİHAN)- Belarus Cumhurbaşkanı Aleksander Lukaşenko, ulusal potaslı mineral gübre üretim tesisi Belaruskali'nin özelleştirilmesi karşılığında, bir Rus iş adamının kendisine 5 milyar dolar rüşvet teklif ettiğini iddia etti. Lukaşenko, Onlar benden Belaruskali'yi 15 milyar dolara satmamı istediler. 10 milyar dolar hazineye gidecek. 5 milyar dolar da benim adıma söyleyeceğim bir hesaba yatacaktı. dedi. Lukaşenko ismini açıklamadığı Rus oligarkın bir Rus dostu ile kendine bu mesajı gönderdiğini ifade etti.

Lukaşenko 2011 yılı ortasında Belaruskali'nin değerinin 30 milyar dolar olduğunu ifade etti. Geçen yıl Belarus yönetimi milli yatırımların bir kısmında özelleştirmeye gideceklerini açıklamıştı.
Rusya'nın suni gübre üreticisi Uralkali'nin ortaklarından Süleyman Kerimov Belaruskali'yi almak için 14 milyar dolar teklif etmiş, ancak Belarus hükümeti satış fiyatını asgari 30 milyar dolar olarak açıklamıştı.

Rus basın mensupları konuşmasında eski Sovyet liderleri Josef Stalin ve Vladimir Lenin'le ilgili de değerlendirmede bulunan Lukaşenko, Onlar bizim liderlerimiz. Lenin devleti kurdu, Stalin güçlendirdi. Benim düşüncem Rus toplumundan farklı. Avrupalılar kendi tarihlerini eleştirmiyor. ifadelerini kullandı.

Avrupalıların kendisini diktatör olarak nitelemesini de eleştiren Lukaşenko, 1990'lı yıllarda Belarus'tan nükleer başlıkların kaldırılmasına izin verdim. Eğer ben diktatör olsa idim, buna izin vermezdim. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.