Malatya'daki sığınmacılara para, kömür ve tekerlekli sandalye yardımı

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:49
Malatya'daki sığınmacılara para, kömür ve tekerlekli sandalye yardımı






MALATYA (CİHAN)- Malatya Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından Afganistan, İran, Suriye ve Iraklı 250 sığınmacı aileye toplam 112 bin 642 lira nakdi, 202 ton kömür, 7 tekerlekli sandalye yardımında bulunuldu.

Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Malatya'da, ülkelerindeki iç savaş ve karışıklıktan kaçan Afganistan, İran, Suriye ve Iraklı 250 sığınmacı aileden toplam bin 510 kişinin bulunduğunu belirtti.

BM Yüksek Komiserliği tarafından Malatya'ya gönderilen ve sığınmacı olarak ikamet tezkeresi alan ailelere, Malatya Valiliği SYDV olarak sosyal, kültürel ve ekonomik yaşama daha rahat bir şekilde dahil olabilmeleri amacıyla çeşitli yardımlar yapıldığını ifade eden Erdinç, sığınmacılara ait 239 aktif yardım dosyası bulunduğunu ifade etti.

Erdinç, şöyle devam etti: Bugüne kadar çeşitli alanlarda 726 işlem yapılmıştır. Ailelere 112 bin 642 TL tutarında nakdi yardım, 202 ton kömür yardımı yapılmıştır. Ayrıca sığınmacılardan 7 aileye tekerlekli sandalye verilmiştir. Şartlı nakit transferi yardımları kapsamında ailelerin okul çağındaki çocuklarına yönelik olarak yaptıkları başvurulara istinaden 206 öğrenciye eğitim yardımı yapılmasına karar verilmiş, ayrıca ilimizde bulunan sığınmacıların istihdam edilmeleri ile ilgili de çalışmalar başlatılmıştır.

Sığınmacı statüsündeki bu ailelere Malatya Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından da düzenli olarak gıda yardımı yapıldığını belirten Erdinç, İlimizdeki sığınmacılara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü´nden vakfımız periyodik payının dışında ek kaynak talebinde bulunulmuştur. Ek kaynak talebi fon kurulunda 26 Aralık 2012 tarihinde görüşülecektir. İlimizdeki sığınmacılara yönelik yapılacak çalışmalara ilişkin valiliğimiz koordinasyonunda kamu kurum ve kuruluşları ile 7 Aralık tarihinde, sivil toplum kuruluşları ile 14 Aralık tarihinde toplantı yapılmış, konunun hassasiyetine binaen çalışmalarımız sürdürülmektedir. ifadelerini kullandı.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.