Mamak Belediyesi' nden kurbanlıklara gebelik testi

18 Ekim 2012 Perşembe 20:31
Mamak Belediyesi' nden kurbanlıklara gebelik testi






ANKARA (CİHAN)- Mamak Belediyesi, hem hayvan sağlığı hem de vatandaşın bayramda mağdur olmaması için Ortaköy'deki kurban pazarında kurbanlıklara gebelik muayenesi ve genel sağlık taraması gerçekleştirdi.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hizmetleri Birimi Veteriner Hekimi Mustafa Yüksel ve Eser İnsal'ın uyguladığı tarama da kurbanların gebe olup olmadığı, vücut ısıları, genel durumları, tüy yapıları kısacası hayvan hastalıklarına dair genel kontrolleri gerçekleşti. Taramalar sonunda gebe çıkan hayvanlar kurban alanı dışına çıkarılırken, bayramın son gününe kadar görev yapacak boğa yakalama timi de hedef tahtasına atış yaparak antrenman yaptı.

Kurbanlıklara uygulanan gebelik taramasının bayramda alıcı ve satıcıları mağdur etmeyeceğini bildiren Başkan Akgül, kurban pazarında vatandaşın ihtiyacı olan her türlü donanımın sağlandığını belirterek, Kurban pazarımızda sağlık ve hijyen koşullarına büyük önem veriyoruz. Tüm gün güvenliğin sağlandığı kurban pazarımızda 3 çadır arasına bir çeşme yerleştirdik.4 adet kesim alanı oluşturduk. Vatandaşlarımızın alanı kolaylıkla bulabilmesi için Samsun Yolu'ndan itibaren 'Kurban Pazarı Alanına Gider' tabelaları yerleştirdik. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacak el broşürleri hazırladık. Sağlık, zabıta, veteriner, jandarma ve din hizmetleri danışma bölümleri oluşturduk. Görevlilerimiz kurban Pazar alanının temizlik ve hijyeni için 24 saat çalışma yürütecek. Ayrıca veteriner hekimlerimiz kurbanlıkların gebelik taramaları ve genel muayenelerini gerçekleştiriyor. Böylece vatandaşlarımız ve satıcılar mağdur olmayacak. Vatandaşımızın ihtiyacı olan her türlü donanımı sağlamaya çalıştık. Şimdiden vatandaşlarımızın Kurban Bayramı mübarek olsun. dedi.

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner Hekimi Mustafa Yüksel de kurbanlıklar üzerinde gerçekleştirilen bu uygulamanın kurban bayramında ortaya çıkabilecek sorunları ortadan kaldıracağını belirterek, uygulamanın bilimsel ve görsel bir yöntem olması dolayısıyla yanılma payının çok az olduğunu belirtti. Yüksel ayrıca satıcı ve alıcıların da taramayı talep ettiklerinin altını çizdi. Ortaköy kurban pazarında gerçekleştireceğimiz gebelik taraması kurban bayramında ortaya çıkabilecek sorunları ortadan kaldıracak. Ültrasonografı cihazı ile hayvanın gebe olup olmadığını tespit ediyoruz. Uygulama hem bilimsel hem de görsel olduğu için çok modern bir yöntem ve yanılma payı da çok düşük. Ayrıca hayvanların pasaportlarının olup olmadığını kontrol ediyor, kulak küpelerine de bakıyoruz. Bayram boyunca kesilen kurbanların etlerinin sağlıklı olup olmadığını da kontrol ediyoruz. diye konuştu.

BOĞALAR ARTIK KAÇAMAYACAK

Mamak Belediyesi Kurban Bayramı süresince kesim sırasında kaçan kurbanlıkların insancıl yöntemlerle yakalanması amacıyla kurban yakalama ekibi olan boğa timlerini oluşturdu. Kurban pazar alanında hedef tahtasına atış yaparak antrenman yapan ekip, bayramın son gününe kadar görev yapacak. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.