Manisa'da 45 milyon euroya ikinci fabrikayı açtı, 200 kişiyi istihdam etti

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:11
Manisa'da 45 milyon euroya ikinci fabrikayı açtı, 200 kişiyi istihdam etti






MANİSA (CİHAN)- İnci Holding-Maxion Wheels ortaklığı Jant Grubu'nun Manisa'daki dördüncü tesisi ve alüminyum jant üretiminde ikinci fabrikası, 45 milyon euro yatırımla açıldı. Bu fabrikanın da devreye girmesiyle grup, yılda 11 milyon 100 bin adet jant üretim kapasitesine ulaştı. Dünyanın da en önemli jant üreticilerinden olan grup, Manisa'da kurulu diğer tesislerinde ürettiği ağır vasıta, kamyon, otobüs jantları ve sacdan mamul binek otomobil jantlarında da yüzde 80'in üzerinde pazar payına sahip.

Açılışta konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, geçmişte Avrupa'nın en iyi yatırım şehri seçilen Manisa'nın, büyük bir fabrikaya daha kavuştuğunu söyledi. Yeni yatırımlarla çok daha cazip hale geleceğini belirten Daşöz, böyle bir tesisi Manisa'ya kazandıran fabrika yetkililerine teşekkür etti ve üretimlerinin hayırlı olması dileğinde bulundu.

AK Parti Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi de Manisa'ya bir fabrika daha kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Yeni bir istihdam kapısının daha açıldığını dile getiren Tanrıverdi, fabrikanın Türkiye'ye, Türk insanına, ekonomiye ve Manisa'ya hayırlı olması temennisinde bulundu.

HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim ise yeni fabrikada 200 kişiye ilave istihdam sağladıklarını söyledi. Diğer fabrikalarla birlikte toplam istihdamlarının bin 292 kişi olduğunu belirten Zaim, Devam eden yatırımlarımız 2013 yılı içerisinde tamamlandığında, bu yeni tesisimizde 2 milyon adet alüminyum jant üretim kapasitesine sahip olacağız. Böylece 2006 yılında kurduğumuz birinci alüminyum jant fabrikamızla birlikte, Manisa'da kurulu alüminyum jant kapasitemiz 4 milyon adete ulaşacak. Tesiste üretilen alüminyum jantların yüzde 90'ı ihraç edilecek. dedi. Zaim, 2014 yılına kadar 400 milyon dolar ciro ve 300 milyon dolar ihracat hedeflediklerini kaydetti.

Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim de Jantaş markası ile 1968 yılında başladıkları ilk sinai faaliyetin bugün geldiği boyuttan ve başarılarından son derece mutlu olduklarını söyledi.Maxion Wheels-Hayes Lemmerz Grubu ile 20 yıl önce ortaklık yaptıklarını ve global bir güce kavuştuklarını aktaran Zaim, Ortaklığımızın 20. yılında açtığımız bu tesisimizle jant konusundaki küresel ağırlığımız ve küresel stratejik konumumuz daha da önemli bir boyuta ulaşmıştır. Bugün açılışını yaptığımız yeni fabrikamız, çok başarılı bir kuruluş evresi geçirmiş ve yatırımların tümünü yalnızca öz kaynaklarıyla yapmış olması nedeniyle daha da büyük bir değer kazandırmaktadır. Bütün takımımıza, emeği geçen herkese ve Türk insanına güvenerek ülkemizde yatırım yapan ortaklarımıza buradan teşekkürlerimi sunuyorum. dedi.

Maxion Wheels CEO'su Fred Bentley, Türkiye'deki jant tesislerinin performansından çok memnun olduklarını, küresel başarı kriterlerine göre en üst düzeyde olduğunu söyledi. Bentley, bu sebeple Maxion Grubu'nun son 10 yıldaki en büyük yatırımlarının Turkiye'ye yapıldığını belirtti. Bentley, Türk insanının performansından, yönetiminden ve İnci Holding'le olan 20 yıllık ortaklıklarından son derece memnun olduklarını kaydetti. Iochpe-Maxion CEO'su Dan Iochpe ise ortakları İnci Holding ve Türkiye'ye güvendiklerini belirtti. Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde alüminyum jant fabrikasını açıyor olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi.

Fabrika, Avrupa'da tek lokasyonda kurulu en önemli kapasitelerden biri olma özelliğini taşıyor. Anı zamanda Maxion Wheels Grubu'nun da en büyük alüminyum işletmesi konumunda. Toplamı 45 milyon euroya ulaşacak yatırımla hayata geçen yeni tesis, 24 bini kapalı olmak üzere 40 bin metrekare alana kuruldu. İlk etapta binek ve hafif ticari araçlar için yıllık 1 milyon alüminyum jant üretecek tesis, devam etmekte olan yatırımın tamamlanması ile 2013 yılında yılda 2 milyon adet üretecek. Böylece 2013 yılında HL İnci Alüminyum Jant A.Ş.'nin Manisa'da kurulu iki fabrikasındaki alüminyumdan mamul jant üretim kapasitesi 4 milyon adete ulaşacak. Yeni tesis, 200 kişilik ilave istihdam sağlarken jant grubunun diğer üç fabrikası ile birlikte toplam bin 292 kişi istihdam edilecek.

Konuşmaların ardından Vali Daşöz ve beraberindekiler, kurdele keserek fabrikanın açılışını yaptılar ve daha sonra gezdi. Açılışa milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Recai Berber ve Hasan Ören, Belediye Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, daire müdürleri, işadamları, sanayiciler ve çok sayıda davetli de katıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.