Mansur Yavaş mazbatasını alıyor | Saati bile belli

Yerel seçimlerde AK Parti'nin yaptığı tüm itirazların ardından yapılan sayımlar sona erdi. Yinelenen itirazlar YSK tarafından reddildi. CHP adayı Mansur Yavaş yüzde 53.93 oranla seçimi kazandı. 

07 Nisan 2019 Pazar 22:47
Mansur Yavaş mazbatasını alıyor | Saati bile belli






Mansur Yavaş mazbatasını alıyor | Saati bile belli

Yerel seçimlerde İstanbul'un ardından AK Parti'nin büyük önem verdiği Ankara'da seçimlere yapılan itirazlar sona erdi. YSK, AK Parti'nin yaptığı son itirazları kabul etmezken, Yüksek Seçim Kurulu Çankaya İlçe Başkanlığı Mansur Yavaş'ın ofisini arayarak yarın saat 11.00'de mazbatasını alması için davet etti..

1994 yılında Refah Partisi adına seçime giren Melih Gökçek ile başlayan, daha sonra Fazilet Partisi ile devam eden Ankara Büyükşehir belediyesi 25 yıl aradan sonra Cumhuriyet Halk Partisi'nden seçilen bir başkanın yönetimine giriyor. 
31 Mart yerel seçimlerinde, AK Partili rakibi Mehmet Özhaseki ile kıran kırana yarışan Mansur Yavaş, kendisine yönelik itibar suikastlerine rağmen ipi göğüslemeyi başardı. Oyların yüzde 50.93'nü alan CHP adayı Yavaş, AK Parti'nin seçimlerin hemen ardından sürdürdüğü itirazlar yüzünden mazbatasını alamamıştı. 
İlçe ilçe tüm geçersiz oyları tekrar saydıran AK Parti, bugün son olarak tüm ilçe oylarının yeniden sayımı için YSK'nın kapısını çalmış ve ret cevabı almıştı. 
Mansur Yavaş, bugün saat 11.00dte Yüksek Seçim Kurulu Çankaya İlçe Başkanlığı'na giderek mazbatasını almaya hazırlanıyor. Mazbatasını aldıktan sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne devir teslim için gidip gitmeyeceği ise henüz belli değil.  Mansur Yavaş'ın mazbatasını aldıktan sonra saat 16.30'da Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde vatandaşlara hitap edecek.

SOYER DE MAZBATASINI YARIN ALACAK

Öte yandan 31 Mart yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için seçim yarışını önde tamamlayan Mustafa Tunç Soyer'in de mazbatasını yarın alacağı öğrenildi. 

İnstagram hesabından bir paylaşım yaparak yarınki programını duyuran Soyer, "Bana duyduğunuz güven için sonsuz teşekkür ederim. Üzerime aldığım bu sorumluluğu en iyi şekilde taşımak için var gücümle çalışacağım. #Aşklaİzmir" mesajını da paylaşarak İzmirli seçmene teşekkür etti. 

Son Güncelleme: 07.04.2019 23:23
Anahtar Kelimeler:
YSKMazbataMansur Yavaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.