Mardin'de IŞİD'ci diye katledildiler

Terör örgütü yandaşlarının günlerdir Türkiye genelinde sürdürdüğü vahşi saldıralarda katledilen iki kişi sakalı yüzünden hede alınmış.

09 Ekim 2014 Perşembe 17:41
Mardin'de IŞİD'ci diye katledildiler






Mardin'de IŞİD'ci diye katledildiler

Terör örgütü PKK, Mardin Kızıltepe'de yakınlarını Bayram Ziyaretine gelen Suudi Arabistan ve Suriye uyruklu iki kişiyi sakanlarına bakarak 'IŞİD üyesi' diyerek katlettiği ortaya çıktı. Terör örgütü yandaşlarının günlerdir Türkiye genelinde sürdürdüğü vahşi saldıralarda katledilen iki kişi sakalı yüzünden hede alınmış. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde göstericilerce öldürülen iki kişinin kimlik bilgilerine ve fotoğraflarına ulaştı.

Öldürülenlerden biri kayınının bayram ziyaretine gelen Suudi Arabistan uyruklu Fehad İbrahim Elduveric (45), diğerinin ise Mardin’de ikamet eden Suriye uyruklu Abdullah Muhammed Latif (43) olduğu öğrenildi.

Olay dün saat: 19.00 sıralarında Kızıltepe ilçesi Dedeman Kavşağı olarak bilinen eski Bağdat Oteli civarında meydana geldi.

Ulaştığımız bilgilere göre: Suudi Arabistan’da mühendislik yapan Fehad İbrahim Elduveric (45), kayını olan ve Mardin’in Kızıltepe ilçesinde ikamet ederek inşaatlara amelelik yapan Muhammed İbrahim’in bayram ziyaretine geldi. Vize ve uçak bileti işlemleri için Muhammed İbrahim’in akrabasıyla Mardin’e giden için Fehad İbrahim Elduveric, sakallı oldukları için Kızıltepe’de eylem göstericilerce yolları kesildi. Araçtan indirilen İbrahim Elduveric ve Muhammed Latif, PKK’lilerce IŞİD elemanı oldukları iddia edilerek infaz edildi.

Olayla ilgili öldürülen şahısların yakını olan Muhammed İbrahim`in verdiği bilgiler ışığında kimlikleri tespit edilen şahıslardan Fehad İbrahim`in uzun sakallı olması ve Kürtçe bilmediği için IŞİD militanı olduğu şüphesi ile öldürüldüğü ileri sürülüyor.

Yakılan cesetleri teşhis eden Suriyeli İbrahim, "Kız kardeşimin eşi Fehad ve akrabamız Abdullah Muhammed Latif, Mardin dönüşünde bir grup yollarını kesip kimlik kontrolü yapıyor. Bu sırada beni arayıp geç gelebileceklerini söylediler. Ben de uzun süre bekledikten sonra kendilerini aradığımda telefonları kapalıydı. Polise haber verince 2 kişinin cesedinin bulunduğu bana bilgi verdiler. O cesetlere baktığımda birinin kız kardeşimle evli damadımız olan Fehad`a diğerinin ise hem akrabam hem de birlikte 2 yıl önce Akçakale`den Türkiye`ye birlikte giriş yapan Abdullah olduğunu görünce dünyam yıkıldı. Her ikisinin ne IŞİD`le ne de başka kimseyle bağlantısı yoktu. Bize bayram ziyaretine gelmişti. Yarın uçağı gideceği için bilet ve vize işlemleri için Mardin`e gitmişti. Dönüşte bir grup onları araçtan indirip sorgulamış. Beni aradığında Kürtçe bilmediği için sorun çıkardığını söylemişti. Kürtçe bilmeyen her sakallı IŞİD`ci mi oluyor? Bu nasıl bir durum... Suriye`den savaştan kaçtık gelip burada bizi öldürüyorlar." diyerek tepki gösterdi.
Son Güncelleme: 09.10.2014 17:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.