Mehmetçiklere `kadına yönelik şiddet´ anlatıldı

15 Aralık 2012 Cumartesi 15:33
Mehmetçiklere `kadına yönelik şiddet´ anlatıldı






SİVAS (CİHAN)- Sivas´ta vatani görevini yapan Mehmetçiklere, kadına yönelik şiddet ile töre ve namus cinayetlerinin önlenmesi konusunda konferans verildi.

İçişleri Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı arasında imzalanan 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Alanında İşbirliği Yapılmasına Dair Protokol' kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Sivas İl Jandarma Komutanlığı arasında sağlanan mutabakatla vatani görevini yapan Mehmetçiklere 'Kadına Yönelik Şiddet ile Töre ve Namus Cinayetlerinin Önlenmesi' konusunda konferans verildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda konferansa katılan Mehmetçikler; Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nce aile kavramı, şiddetin tanımı ve çeşitleri, şiddet kapsamında uygulanacak koruyucu ve önleyici tedbirler, şiddet mağdurlarının hakları ve müracaat makamları konusunda bilgilendirildi. Konferansta askerlerin de katılımıyla örnek uygulamalara ve video gösterilerine yer verildi. Oldukça yararlı geçen konferansın önümüzdeki günlerde ilçelerdeki Mehmetçiklere de verilmesi kararlaştırıldı.

Konferansa, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zafer Yıldırım, Aile Danışma Merkezi Müdürü Soner Yörük, Sosyal Hizmetler Uzmanı Arzu Kılıç ile İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Asayiş Bölük Komutanlığı'nda görevli askerler katıldı. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.