Melikşah Üniversitesi'nden girişimcilik konferansı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:12
Melikşah Üniversitesi'nden girişimcilik konferansı






KAYSERİ (CİHAN)- Melikşah Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 'İçindeki Girişimciyi Çıkar' konulu söyleşi düzenledi. Söyleşiye konuşmacı olarak, Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Koton Mağazacılık Yönetim Kurulu Eş Başkanı Gülden Yılmaz, Youth Holding Kurucu Başkanı Emrah Kaya, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur ve TOBB Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Boydak katıldı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, İpek Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Saffet Aslan, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Akademisyen ve öğrenciler de söyleşide izleyici olarak yerlerini aldı.

Açılış konuşmasını yapan TOBB Kayseri Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sami Boydak, kurulun şimdiye kadar yaptığı organizasyonlar hakkında katılımcılara seminer verdi.

Koton markasının bugünlere nasıl geldiğinden bahseden Gülden Yılmaz, 1988 yıllarında özel bir eğitim kurumunda pedagog olarak çalışırken hayat şartlarını daha iyi hale getirme adına kuzguncukta 25 metrekare bir alanda işe başladıklarını söyledi. Yılmaz, O zamanlar tekstilde ihracat fazlalığı var. Piyasadan bulabildiğimiz kadar ihracat fazlası ürün toplayıp bir seçki oluşturduk. Sağdan soldan bulduğumuz çıkma raflarla bu işe başladık ve bugünlere geldik dedi.

Youth Holding Kurucu Başkanı Emrah Kaya, İstanbul işletme bölümünü kazandığımda aslında ODTÜ hayalim vardı ve kazanamadığım gün oturdum ağladım çünkü ailemde bir rol görevim vardı ve ben onu gerçekleştirememiştim. dedi. Doğru ve yanlış diye bir tercihin olmadığını belirten Kaya, Benim yanlış diye düşündüğüm ve çok üzüldüğüm bir tercih beni bugünlere getirdi. Üniversite yıllarında şunu fark ettim, üniversitede derse girmek kadar bozulan megafonları tamir etmek, ütüsü bozulan perdeleri ütülemek bunlar insana çok şey kazandırıyor. diye konuştu.

Kayseri'ye gelmekten çok büyük memnuniyet duyduğunu ve feyiz aldığını belirten Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Okutur, Simit zaten bizim altı yüz yıldır kültürümüzde olan bir ürün. Bende sizler gibi üniversite son sınıfa geldiğimde gelecekle ilgili planlar yapmaya başladım ve küçük bir dükkânla başladığım simit işini, ustaya bağımlılıktan kurtararak seri üretimle Türkiye ve dünyaya pazarlamaya başladım. şeklinde konuştu.

Sabancı ailesinde icat çıkaran biri olarak tanındığından bahseden Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı, Ben Mart 2004 yılında ne yapmak istemediğimi anladım ve kendime bir yol çizdim ve holdingden ayrılmak isteğimi açıkladım. Çok büyük tepki toplama rağmen Pegasus vb. markalarla bugünlere geldim. dedi.

Söyleşi, katılımcılara plaket sunumuyla son buldu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.