MERSİS projesi, Samsun TSO'da uygulamaya sokuldu

16 Ekim 2012 Salı 20:48
MERSİS projesi, Samsun TSO'da uygulamaya sokuldu






SAMSUN (CİHAN)- Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Merkezi Sicil Kayıt Sistemi (MERSİS) projesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından uygulanmaya başlandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Samsun TSO Genel Sekreteri Süleyman Karabük, Proje kapsamında, kamu kurumlarının tüzel kişiliklerle ilgili ihtiyacı olan bilginin tek noktadan sunulması, sisteme dahil kişiliklere ait bilginin ortak anahtar bir numara ile tek çatı altındaki sistemde birleştirilmesi sağlanacak. Sistemde tutulan şirket bilgileri uluslararası standartlara uyumlu hale getirilmesi amacı çerçevesinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen MERSİS Projesi, odamız Ticaret Sicil Müdürlüğü'nce de uygulanmaya başlandı. dedi.

16 Ekim tarihi itibariyle sistemin uygulamaya sokulduğunu kaydeden Karabük, Yeni sistem sayesinde elektronik ortamda kısa süre içinde yeni şirket kurulumu, bilgi güncelleme, şirket birleştirme, ünvan değişikliği, iflas başvuruları ve genel kurul bildirimi çevrim içi yapılabilecek, onaylanabilecek ve arşivlenebilecektir. diye konuştu.


Proje ile tüm tüzel kişiliklerin ortak bir yapıyı kullanarak tüm kamu kurumlarından online hizmet almaya başlayacaklarını hatırlatan Süleyman Karabük, bundan böyle MERSİS projesi aracılığı ile şirket,firma kuruluşu, değişiklik ve kapanış işlemlerinin elektronik ortamda yapılabileceğini söyledi. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.