Meteoroloji'den Marmara ve İç Anadolu bölgeleri için uyarı 

Yaz yağmurları konusunda uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü vatandaşların ani sel baskınları ve taşkınlar konusunda dikkatli olmasını istedi.

31 Temmuz 2018 Salı 18:35
Meteoroloji'den Marmara ve İç Anadolu bölgeleri için uyarı 






Meteoroloji'den Marmara ve İç Anadolu bölgeleri için uyarı 



Son günlerde sık sık gündeme gelen sel baskınları, taşkınlar ve toprak kayması gibi afetler konusunda bir uyarı daha geldi. Meteoroloji, günlük hava durumu tahminininde yine şiddetli ve ani yağışlara karşı uyarılarda bulundu. 6 il için özellikle öğleden sonra yaşanacak ani sağanak yağışa karşı vatandaşların tedbirli olunması istemişti. Meteoroloji saat 16.00'da yaptığı uyarıda önümüzdeki 4 saat içerisinde Eskişehir'in Mihaliççık, Sivrihisar ve Seyitgazi, Kütahya Merkez ve Bilecik Merkez ve Söğüt ilçelerinde ani taşkın uyarısı yaptı. Peki İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? İşte Meteoroloji'nin 31 Temmuz hava durumu tahminleri ve uyarıları


Hava durumu tahminleri Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden geldikçe aktarmayı sürdürüyoruz. Bu yaz ani ve kuvvetli yağışların çokça etkili olduğunu görüyoruz. Ağustos ayına girerken de benzer hava durumu şartları devam edecek. Meteoroloji bugün için pek çok ilde özellikle öğleden sonra için yağış uyarısı yapmıştı. Meteoroloji saat 16.00'da yaptığı uyarıda önümüzdeki 4 saat içerisinde Eskişehir'in Mihaliççık, Sivrihisar ve Seyitgazi, Kütahya Merkez ve Bilecik Merkez ve Söğüt ilçelerinde ani taşkın uyarısı yaptı. İstanbul için ise yarına dikkat! İşte Metetoroloji'nin güncel hava durumu tahminleri...


4 SAAT İÇERİSİNDE ANİ TAŞKIN!

Sayısal Tahmin Modellerinin yağış tahminleri, MGM'nin yaptığı analizler, gerçekleşen yağışlar ve RADAR'dan elde edilen son görüntüler dikkate alındığında önümüzdeki 4 saat içerisinde Eskişehir'in Mihaliççık, Sivrihisar ve Seyitgazi, Kütahya Merkez ve Bilecik Merkez ve Söğüt ilçelerinde ani taşkın riski bulunmaktadır. Dere yatağında bulunan köprü ve menfez çevrelerinde meydana gelebilecek taşkınlara karşı ilgili kurum, kuruluşlar ve vatandaşlarımızın hazırlıklı ve dikkatli olması önem arz etmektedir.


İSTANBUL'DA YARINDAN İTİBAREN YAĞIŞA DİKKAT!


Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı bulutlu, Trakya, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz kıyıları, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Bolu, Eskişehir, Ankara, Ordu, Osmaniye, Konya'nın batı kesimleri, Adana ve Mersin'in kuzey çevreleri ile Hatay'ın kuzey kıyılarının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların öğle saatlerinden sonra Bursa'nın güneyi, Uşak, Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yarından itibaren ise İstanbul'un da etkili olacak yağışlı havanın hafta sonuna kadar sürmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının İç Ege'de 2 ile 4 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney ve güneybatı, akşam saatlerinden sonra Karadeniz kıyılarında batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, öğle saatlerinde Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.


Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Az bulutlu, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

İstanbul: Parçalı bulutlu 32

İzmir: Parçalı bulutlu, öğle saatlerinden sonra iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 33

Adana: Parçalı bulutlu, kuzey kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Bursa: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34

Antalya: Parçalı bulutlu, iç kesimleri yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31

Samsun: Parçalı bulutlu 30

Trabzon: Parçalı bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29

Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 34

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 38
 

Anahtar Kelimeler:
Meteoroloji
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.