Mezarına yorgan yastık yerleştirdi

17 Ekim 2012 Çarşamba 14:04
Mezarına yorgan yastık yerleştirdi






Kahramanmaraş Elbistan'a bağlı Çiçek köyünde doğan ve devletin farklı birimlerinde görev yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Özdemir, ölmeden mezarını yaptırdı ve içerisine yorgan yastık ve diğer özel eşyalarını yerleştirdi.

Elbistan'a bağlı Çiçek köyünde mermer ve mezar ustaları 25 gündür aralıksız bir mezar çalışması yürütüyor. Kahramanmaraş bölgesinde genelde öldükten belirli bir süre sonra yaptırılan mezar çalışması bu sefer ölmeyen bir kişi için yapıldı. Yaklaşık 10 bin TL'ye mal edilen mezarda yok yok. Işıklandırma sistemi, çiçekli süsleme, yorgan yastık ve diğer özel eşyalar... Bu çalışmayı 3 çocuk babası 44 yaşındaki 'Jet Ahmet' lakaplı Ahmet Özdemir'in yaptırdığı öğrenildi. Mezar için görevlendirdiği teyze oğlu Emre Tekin tüm çalışmaları en küçük ayrıntısına kadar takip ediyor.

Tekin, bu ilginç mezarla ilgili şunları söyledi: Jet Ahmet, 1968 doğumlu, Çiçek köyünde doğmuş, TEDAŞ'ın belirli kısımlarında çalışmış, Bundan önceki dönemde Hatay işletme müdürü olarak görev yapmış bir kişi. Kendisi teyzemin oğlu. Mezarını yaptırdı. Neden yaptırdığını izah etmedi. Aklına düştü yaptırdı. Mezarın içerisine yastığı yorganı, her şeyini içine bıraktık. Hazır olarak duruyor yani. 10 bin lira civarında da para harcadı mezara. 20-25 gündür mezar yapım çalışması devam ediyor. Mezarın kenarına çiçekler ve ışıklandırma gibi birçok detayın yapılacağını belirten Tekin, Daha bitmedi, bu daha başlangıç diyelim. Her zaman ölümle iç içe olan bir kişi yani, onu da söyleyeyim.

Mermer ustası ve mezarı hazırlayan usta Kazım Göz ise ilk etapta ilginç gelen bu çalışmayı Ahmet Özdemir'i sevdikleri için önemsediklerini kaydetti. Mermer Ustası Kazım Göz, Mezar teklifi bana geldi. Ben de 'tamam yaparız Ahmet abi' dedim. Ahmet abiyi de çok sevdim. Gönülden yaptım bunu. Bu parayla pulla yapılacak iş değil. İsteyerek yaptım, elimden geldiği kadarıyla en güzel şekilde yaptım. Mezarın içinde yorganı yastığı, kendine ait malzemeleri var. Daha önce böyle bir olayla karşılaşmadım.

Kahramanmaraş bölgesinde ölen bir kişinin mezarı öldükten en az 6 ay ya da bir yıl sonra yaptırılır. Anadolu'da mezarını önceden yaptırma geleneği bazı bölgelerde devam ettirilirken Elbistan gibi bölgelerde bu gelenek fazla dikkate alınmaz. Bu nedenle Ahmet Özdemir'in yaptırdığı bu çalışma vatandaşlarca da hayretle takip ediliyor.

Mezarda bu şekilde bir düzenleme yapılmasının uygun olmadığını belirten Elbistan Müftü Vekili Harun Yıldırım, şunları söyledi: Uygun değil. Dinimizce de hoş karşılanmayacak bir durum. Zaten ruh bedenden ayrılıyor. Orada yastığın ve diğer eşyaların faydasını görmez. Öldükten sonra birileri yapardı. Parayı nereye harcamak gerektiğini bilmek gerek. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.