MHP'de Hıyar Tarlası krizi: Kurultay'ı hıyar tarlasında mı yapacağız?

Kurultay için imza veren delegeler Ankara'ya geldi. Büyük Ankara oteli çevresini kapatan Ankara polisi kimsenin salona girmesine izin vermiyor. Duruma isyan eden delegeler 'Otelin etrafı hıyar tarlası, kurultayı burada mı düzenleyeceğiz' diyerek isyan etti...

15 Mayıs 2016 Pazar 00:44
MHP'de Hıyar Tarlası krizi: Kurultay'ı hıyar tarlasında mı yapacağız?






MHP'de Hıyar Tarlası krizi: Kurultay'ı hıyar tarlasında mı yapacağız?


MHP Kurultayı'nın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli çevresinde alınan yoğun polis önlemi MHP'de genel başkan adayları ve delegelerin sert tepkisine neden oldu. Ankara'ya gelmeye başlayan çok sayıda MHP delegesi de salonda olmazsa sokakta kurultayın yapılabileceğine dair Akşener'in sözlerini eleştirerek, " Büyük Anadolu Oteli'nin etrafı hıyar tarlası. Ne yani hıyar tarlasında mı yapacak MHP büyük kurultayını?" şeklinde eleştirilere neden oldu.

AKŞENER'DEN SALON ÇIKIŞI

MHP'de yarın yapılıp yapılmayacağı yılan hikayesine dönen kurultay öncesi kurultayın yapılacağı Büyük Anadolu Oteli'ne birlikte gidip güvenlik güçlerinin bir engeliyle karşılaşılması halinde bir basın bildirisiyle alandan ayrılma kararı alan muhalif isimlerden Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Ogan'ın bu kararı bir deklerasyonla kamuoyuna duyurmasından sonra Akşener'in basın toplantısı yapıp, "kongreyi illa ki salonda yapmak zorunda değiliz. Delege gelirse sokakta da kongreyi toplarız" çıkışı muhaliflerin tepkisine neden oldu.

ÖZDAĞ'IN OFİSİ'NDE DEĞERLENDİRME TOPLANTISI

Dün gece adaylardan Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın İncek'deki ofisinde biraraya gelen Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Ogan, MHP yönetimi ile AKP arasında varolduğu anlaşılan işbirliği neticesinde yargıtaydan karar çıkmadan kurultayın toplanamaması ihtimalinde birlikte salona gidip, hep birlikte bir açıklama yapmayı kararlaştırdı ve bu niyet bu sabah saat 11.00'de ortak bir deklerasyonla kamuoyuna duyuruldu.

MHP'nin imajını zedeleyecek her türlü girişimden uzak olunması yönünde karar alan dört adaydan Meral Akşener'in saat 13.00'de bir basın toplantısı düzenleyip "salona giremezsek de sokakta kongreyi toplarız" tavrı krize neden oldu.

Adaylardan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Ogan Akşener'in bu niyetini televizyondan öğrenince tepki gösterirler, Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın " MHP'nin kurumsal  bir kimliği var. Sokak ortasında kurultay yapmak da neyin nesi? Gerekirse 15 gün beklenir Yargıtay kararından sonra her istediğimiz yerde bu kongreyi yaparız. Bu girişim doğru değil" şeklindeki çıkışı diğer adaylar tarafından da desteklenince Meral Akşener'e bu rahatsızlık telefonla iletildi.

3 adayın rahatsızlığı karşısında Akşener'in , "farklı bir niyetim yoktu. sadece kurultayı toplamakta kararlılığımızı dile 'getirdim" şeklindeki sözleri krizin 'şimdilik' buzdolabına kaldırıldığı şeklinde yorumlandı.

Öte yandan Ankara'ya gelmeye başlayan çok sayıda MHP delegesi de salonda olmazsa sokakta kurultayın yapılabileceğine dair Akşener'in sözlerini eleştirerek, " Büyük Anadolu Oteli'nin etrafı hıyar tarlası. Ne yani hıyar tarlasında mı yapacak MHP büyük kurultayını?" şeklinde eleştirilere neden oldu.
Son Güncelleme: 15.05.2016 00:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.