MHP'de kurultay son durum: Kurultay salonu tıklım tıklım

Olaganüstü Kurultay'ın yapıldığı Büyük Anadolu Oteli'ndeki salonda hazırlanan sahneye, Mustafa Kemal Atatürk, MHP'nin Kurucu Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin posterleri asıldı. Çağrı heyeti 752 imzanın kendilerine ulaştığını duyurdu, 50 delegenin de yolda olduğu bildirildi.

19 Haziran 2016 Pazar 13:35
MHP'de kurultay son durum:  Kurultay salonu tıklım tıklım






MHP'de kurultay son durum: Kurultay salonu tıklım tıklım


Milliyetçi Hareket Partisi'nde muhalif hareketin yürüttüğü kurultay mücadelesinde ülkücüler salonu doldurdu. Mahkemenin görevlendirdiği Çağrı Heyeti'nin topladığı MHP 6. Olağanüstü Büyük Kongre Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. Ayrıca MHP Tüzük Kurultayı'nda salt çoğunluk sağlandı. Mehter marşının çalındığı kongre salonunda Bahçeli dışında tüm adaylar salonda yerini aldı.Henüz Kongre divanı oluşturulmadı, Tüzük değişikliği için yeterli sayıya ulaşıldığını belirten adaylar imza atmayan delgelere çağrıda bulunuyor. Salona Alparslan Türkeş ile birlikte Devlet Bahçeli'nin de posterinin asıldığı görüldü.

MHP Genel Merkezi salt çoğunluk değil delegelerin en az üçte ikisinin imzası gerektiği sözleri üzerine salonda bulunan muhalif adaylar noter önünde imza atmak için bekleyen en az 50 delegenin daha salonda bulunduğunu açıkladı.

SALONA İLK GELEN İSİM ÜMİT ÖZDAĞ

Genel başkanlığa adaylığını açıklayan Ümit Özdağ salona ilk gelen isim oldu. Genel başkanlık yarışına gireceğini açıklayan Sinan Oğan, Meral Akşener, Koray Aydın, Ümit Özdağ ve Sait Gönen, protokolde yan yana oturdu. Merhum Alparslan Türkeş'in kızı Çağrı Türkeş de protokolde yerini aldı.
 
Salon dışında uzun kuyruklar oluşturan partililerin kurultay alanına girişleri sürüyor. Kongre için akreditasyon yaptıran basın mensupları ile delegeler, kayıt yaptırdıktan sonra turnikelerden geçerek salona alınıyor. Delege olmayanlar ise otelin başka bir salonunda kurulan dev ekrandan kongreyi takip edebilecek.
 
Otel çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Partililer güvenlik güçlerince üstleri aranarak kongrenin yapılacağı salona alınıyor. Delege kartı olmayanların salonun orta bölümünde girişlerine izin verilmiyor.
 
MHP tüzüğünde değişiklik oylanacak
Kongrenin toplanması ve divanın oluşturulmasının ardından Çağrı Heyeti'nin görevi sona erecek. Olağanüstü kongrede, parti tüzüğünün 63. maddesindeki "olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz" ibaresi değiştirilerek seçim yapılabilmesinin önü açılacak. Divan, seçimli kurultayın ne zaman yapılacağına ilişkin önergeleri delegelerin oylarına sunacak.
 
MHP KURULTAYINDA SALT ÇOĞUNLUK SAĞLANDI
 
 
MHP Tüzük Kurultayı, Ankara Büyük Anadolu Oteli'nde gerçekleşiyor. Çağrı Heyeti Başkanı Ayhan Erel, salt çoğunluk olan 596 sayısına ulaşıldığını açıkladı. Erel, imza atmayan delegelerin de imza atması gerektiğini söyledi.
 
PARTİLİLER İLE POLİS ARASINDA ARBEDE YAŞANDI
 
MHP Tüzük Kurultayı’nın yapılacağı otele girişler devam ediyor. Kongrenin yapıldığı otele delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek isteyen partililer ile polis arasında arbede yaşandı.  
 
Bazı partililer, kongrenin yapılacağı alana delegelerin giriş yaptığı kapıdan girmek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri ile partililer arasında tartışma çıktı. Ardından ise çevik kuvvet ekipleri önlem aldı. Kısa süreli yaşanan tartışmanın ardından partililer kendileri için ayrılan kapıdan giriş yaptı. Diğer yandan, partililer alana giriş yaptığı sırada “Ülkücü hareket engellenemez” sloganları attı.
 
"Ülkücülerin susamışlığı son bulacak"
MHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan eski MHP Milletvekili Sinan Oğan, kongre öncesi AA muhabirine yaptığı açıklamada, kongrenin toplanması için gereken yeterli delege sayısına fazlasıyla ulaşıldığını belirterek, "Ülkücülerin susamışlığı bugün burada son bulacak. Ülkücüler iktidar istiyor, ülkücüler artık önlerine tüzük engeli istemiyor ve o tüzük engelini bugün burada inşallah kongre ile aşacağız, 10 Temmuz'daki genel kurultaya hazırlanacağız." dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, "Ayrı bir idari birim olan Akyurt'ta kongre yapmak yasal değil." ifadelerinin hatırlatılması üzerine Oğan, "Artık Ankara'nın her yeri şehir merkezidir. Böylesine hakikaten ipe sapa gelmez, komik iddialarla insanları bize güldürmesinler." diye konuştu.
 
Bahçeli Genel Merkez'de
Öte yandan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Parti Genel Merkezi'ne geldiği, 6. Olağanüstü Büyük Kongre'ye ilişkin gelişmeleri buradan takip edeceği öğrenildi.
 
Bir grup partili de olağanüstü kongreyi, MHP Genel Merkezi'nin girişindeki televizyondan takip ediyor.

 
Son Güncelleme: 19.06.2016 17:06
Anahtar Kelimeler:
MHPde Kurultay Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.