MHP Delegeleri bunu neden yapmadı: Akıllarına bu gelmedi

MHP Tüzüğünde tek bir maddeyi değiştirmek için Ankara Akyurt'a çağrılan delegelere 13 madde oylatıldı. Oysa MHP Tüzüğü'ne göre Akyurt'ta toplanan delegelere istenseydi MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin görevden alınması için oylama yaptırılabilirdi.

21 Haziran 2016 Salı 02:18
MHP Delegeleri bunu neden yapmadı: Akıllarına bu gelmedi






MHP Delegeleri bunu neden yapmadı: Akıllarına bu gelmedi

Milliyetçi Haraket Partisi Olağanüstü Tüzük Kurultayı için tek bir Tüzük Maddesi değişikliği gerekçesiyle Ankara'ya çağrılan delegelere 13 maddelik değişikliğin oylatılmasına tepkiler sürüyor. Hemen her Genel Başkan Adayı için 'Genel Merkez'in hışmına uğramamak için kalkan' niteliğinde maddeledrin eklendiği yeni MHP Tüzüğü değişikliği sırasında muhalifler ellerindeki altın değerindeki fırsatı kaçırdı. MHP'ye yakın siyasi çevreler 'Madem onca delege oraya Tüzük değişikliği için toplandı. MHP Tüzüğü'ne göre Kurultay Divan Teşşekkülü ve Genel Başkan'ın konuşmasıyla başlar.


Açılışı gelmeyen Genel Başkan Devlet Bahçeli, hazır delegeler odadayken görevden alınabilirdi. 13 - 14 maddelik değişiklik için saatlerce pazarlık yapan Genel Başkan Adayları'nın aklına böyle bir çözümün gelmemiş olması oldukça garip' oldu değerlendirmesini yaptı. Genel Merkez'den tutumundan yakınan onca muhalif adayın Genel Merkez yönetimini zora sokacak böyle bir kararı almamış olması manidar'

ASIL TARTIŞMA 10 TEMMUZ VE SONRASI

Milliyetçi Haraket Partisi'ni zor günlerin beklediğini belirten aynı çevreler 10 Temmuz sonnası için şu değerlendirmelerde bulundu; 'Bazı adaylar MHP tabanına oynuyor. Partiden ayrılarak ilk genel seçimlerde farklı bir partinin Genel Başkanlığı için şimdiden hazırlık yapıyor. Bunu düşünmek bile MHP tabanını hafife almaktır. MHP seçmeni Türkiye'nin en bilinçli sağduyu sahibi kitlesidir. MHP seçmenini çileden çıkararak kendine siyasal arenada yeni yollar, yeni gelecekler arayanlar hüsrana uğrayabilir. MHP Genel Başkan Adayları içinde bunun kokusunu, duyumunu da alanlar vardır mutlaka.'

KURULTAY NEREDE YAPILACAK

Genel Başkan Adayları Meral Akşener, Koray Aydın, Prof.Dr Ümit Özdağ, Sinan Oğan'ın 10 Temmuz'da salon sıkıntısı çekibelir. Tüzük değişikliği kurultayı sırasında üç kişiye verilen hazırlık yetkisi, Kurultay'ın yapılacağı yerin çağrı heyeti tarafından deklare edilmesi Genel Merkez ile Genel Başkan Adayları arasında yeni bir tartışmayı başlatacak. Ramazan Bayramı MHP'de tüm kırkınlıkların giderilmesi, Genel Başkan adayları ile Genel Merkez'in bu konuyu tatlıya bağlaması için iyi bir fırsat olabilir, yoksa MHP genel seçimlere kadar çok sancılı bir süreçten geçmeye zorlanıyor.

KURULTAY'A KAÇ DELEGE KATILDI

Bu arada bazı genel başkan adayı sözcülerinin sık sık canlı yayında '752 delge hazır, 50 delege yolda, 752 delege notere imza attı, 50 delege kuyrukta bekliyor' açıklamasının da gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Akyurt'a mübarek Ramazan ayında yollara düşerek gelen ülkücü delege sayısının 656 olduğu belirlendi. Alınan bilgiye göre, muhaliflerin başvurusu üzerine önceki gün yapılan kurultaya katılan Ankara 13. Noterliği yetkilileri, tasnif işlemini tamamladı. Yeniden sayım ve kontrol işlemi sonrası, kurultay salonunda 656 parti üyesinin, kimlik karşılığı imza attığı ve delege kartı aldığı tescillendi.

 
Son Güncelleme: 21.06.2016 06:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.