Midibüsün freni boşaldı: 27 yaralı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:12
Midibüsün freni boşaldı: 27 yaralı






Erzurum'da içinde 15 yolcunun bulunduğu Büyükşehir Belediyesi'ne ait midibüsün freni boşaldı. Yaklaşık 1 kilometre yol alan midibüs önüne çıkan bir halk otobüsüne arkdan çarptı. Kazada 27 vatandaş yaralandı. Bazı vatandaşların tedavileri ayakta yapılırken bazıları da hastaneye sevk edildi.

Alınan bilgiye göre kaza 19.30 sularında Erzurum'un Şükrüpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. Kazayı yaşayanların anlatımlarına göre; şehir içi yolcu taşımacılığı yapan Turgut Alpagut yönetiminde 25 H 0031 plakalı midibüsün (K2) hemzemin geçitte freni boşaldı. Bir yolcunun inmek istemesiyle araç sürücüsü durumu farketti. Sürücü Alpagut, durumu midibüstekilere anlatınca yolcular panikledi. Bu sırada otobüsün kapılarının açıldığını iddia eden bir yolcu, iki kişinin de atladığını söyledi.

Yaklaşık 1 kilometre freni boşalmış halde yoluna devam eden midibüs Cezaevi Kavşağında, Yusuf Yazıcı yönetimindeki 25 LZ 844 plakalı halk otobüsüne (K7) çarptı. Midibüs, otobüse çarptıktan sonra kaldırma çıkarak Bulut Sitesi'nin duvarına çarptı. Kazada ön kısmı paramparça olan midibüsün sürücüsünün ayakları direksiyonun altına sıkıştı. Olay yerine gelen itfaiye ve sivil savunma ekipleri araçta sıkışan Alpagut'u kurtarmak için seferber oldu.

Uzun uğraşlar sonucu midibüs şöfürü yaralı olarak kurtarıldı. Olay yerine güvenlik şeridi çekildi. Çok sayıda vatandaş kaza yerini meraklı gözlerle izledi. K2 kodlu halk otobüsünün Atatürk Üniversitesi ile Şükrüpaşa Mahallesi arasında yolcu taşımacılığı yaptığı öğrenildi. K7 kodlu otobüsün de şehir merkezinden Şükrüpaşa'ya yolcu taşıdığı belirlendi. Halk otobüslerinin normalde balık istifi olduğunu iddia eden bazı vatandaşlar da kaza anında midibüste yolcu sayısının az olmasının bir faciayı önlediğini ifade etti.

Olay yerine kısa sürede ulaşan çok sayıda ambulans da yaralıları hastanelere taşıdı.
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.