Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı, 2 şehit var

Mardin Midyat ilçesi Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Saldırı sırasında 2 polis memuru şehit düştü

08 Haziran 2016 Çarşamba 11:31
Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı, 2 şehit var






Son Dakika Haberi, Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne bombalı saldırı, 2 polis memuru şehit


Mardin’in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü önünde patlama meydana geldiği ihbarı üzerine bölgeye ambulanslar sevkedildi. Bomba yüklü aracı patlatan teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışma sırasında öldürülen teröristlerin bulunduğu iddia edildi. Saldırı sırasında 2 polis memuru şehit düştü, 4'ü ağır 26 yaralı var

Mardin Midyat ‘ ta İlçe Emniyet Müdürlüğü’ ne bombalı araçla düzenlenen saldırıda 2 polisin şehit olduğu, çok sayıda yaralının bulunduğu bildirildi..

Terörist saldırı sonrası bölgede bazı binalarda ağır hasar oluştu.

Saldırı sonrası Midyat giriş ve çıkışları kapatıldı. Büyük bir gürültüyle patlayan bombanın çevrede bulunan ev ve iş yerleri de zarar gördü. Canlı yayına katılan vatandaşlar çok sayıda yaralının bulunduğunu Emniyet Müdürlüğü binasının da ağır hasar gördüğünü söyledi.

Emniyet Müdürlüğü lojmanlarına düzenlenen saldırı sonrası çok sayıda yaralananların büyük kısmı Midyat Hastanesine ve Mardin'deki hastanelere kaldırıldığını açıklandı.

Midyan Emniyet Müdürlüğü Lojmanlarına yönelik saldırı öncesi lojman kapısı önündeki beton bariyerleri aşan teröristlerin nizamiye girişindeki kontrolü aşarak içeride patlatmayı gerçekleştirdiği bildiriliyor. Saldırı sonrası çıkan yangın söndürüldü. Midyatlı çok sayıda vatandaş saldırı sonrası lojmanlarda devam eden kurtarma çalışması sırasında güvenlik güçlerine yardım etti.


Çıkan yangına askeri araçlar itfaiye ekipleri ve vatandaşlar müdahale ediyor.

Saldırı sırasında can kaybı ve yaralanma konusunda henüz bir bilgi yok... 

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü Lojmanları önünde bugün saat 11.00 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamanın ardından PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Patlama nedeniyle yaralananların olduğu ve bölgeye çok sayıda ambulansın sevkedildiği belirtildi.
Patlama ve sonrasında çıkan çatışma nedeniyle ilçeye Mardin'den takviye birlikler sevkedildi.

MİDYAT'I CEZALANDIRMA EYLEMİ

Mardin'in Midyat ilçesinde Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik bombalı saldırıyı yorumlayan gazeteci ve yazarlar katliam girişiminin terör örgütü tarafından Midyat'ı cezalandırma girişimi olarak yorumladı. Gazeteci Muhsin Kızılkaya Habertürk Kanalı'nda katıldığı programda 'Örgüt Midyat halkını cezalandırmak istedi. Nusaybin'den kaçanlara da gidecek yeriniz yok mesajı verdi' yorumunu yaptı. Son dönemde örgütün bölge genelinde sürdürdüğü saldırılara dikkat çeken Kızılkaya 'Midyat halkı hendek kazdırmadı, örgütle arasına mesafe koydu, örgüt taban kaybını çok iyi görüyor, halkı cezalandırmak istiyor' yorumunu yaptı.

AYRINTILAR TAKİP EDİLİYOR
Son Güncelleme: 08.06.2016 14:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.