Midyat saldırısı: Halk kan vermek için koştu, Altan Tan yuhalandı

Terör örgütü PKK'nın Midyat'ta gerçekleştirdiği kanlı saldırının blançosu netleşti. Saldırıdan hemen sonra vatandaşlar emniyet müdürlüğü lojmanlarına koşarak kurtarma çalışmasına destek verdi, kalabalık bir grup ise hastaneye kan vermek için gitti

08 Haziran 2016 Çarşamba 20:08
Midyat saldırısı: Halk kan vermek için koştu, Altan Tan yuhalandı






Midyat saldırısı: Halk kan vermek için koştu, Altan Tan yuhalandı


Bugün saat 11.15 sıralarında PKK'lılar bomba yüklü minibüsle ilçenin en merkezi yeri olan Cumhuriyet Bulvarı üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bomba yüklü minibüsle intihar saldırısı düzenledi. Emniyet Müdürlüğü binasının yanı sıra marketler, kamu binaları, işyerleri, evlerin bulunduğu ve vatandaşların yoğun olduğu Cumhuriyet Bulvarı üzerinde, önünde beton bloklar ve demir bariyerler bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü binası önüne bomba yüklü minibüsle gelen terörist, araçla içeriye girmek isteyince, durumundan şüphelenen bina girişindeki polisler araca ateş açtı. Bu sırada PKK'lı terörist, demir korkuluk ve bariyerlerin önünde bomba yüklü minibüsü infilak ettirdi ve ortalık bir anda savaş alanına döndü.

Saldırıyı gerçekleştiren terörist minibüsle birlikte parçalanırken, çıkan yargında Emniyet Müdürlüğü bahçesindeki araçlar da alev aldı. Saldırıda ilk bilgilere göre 1 polis şehit olurken, 2 vatandaş hayatını kaybetti. Aralarında polislerin, sivillerin, çocukların da bulunduğu 34 kişi de yaralandı.
Kilometrelerce uzaktan duyulan şiddetli patlamada Emniyet Müdürlüğü binası büyük hasar görürken, çevrede bulunan ev, iş yerleri, marketler de hasar gördü.
Saldırının ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslar ve vatandaşlar tarafından Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, itfaiye ekipleri alevlere müdahale ederek söndürdü.

Emniyet girişinde beton bloklar ve demir bariyerlerin bulunmaması halinde, facianın boyutunun daha da büyük olabileceği belirtildi.

HALK KAN VERMEK İÇİN HASTANEYE KOŞTU

İlçede patlama büyük paniğe neden olurken, vatandaşlar yaralıların bulunduğu Midyat Devlet Hastanesi'ne akın ederek, onların sağlık durumları hakkında bilgi almaya çalıştı. Bu sırada bazı vatandaşların da olası kan ihtiyacını karşı hastaneye gittikleri belirtildi. İçindeki doktorlar da acil olarak göreve çağrıldı. Durumu ağır olan yaralılar çevre il ve ilçelerdeki hastanelere sevk edildi.
Saldırının ardından polis ekiplerine takviye olarak jandarma da devreye girerek, stratejik yerlerde güvenlik önlemi aldı. Mardin il merkezinden de ilçeye takviye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.


ATM'DEN PARA ÇEKERKEN ÖLDÜ

Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği ve kadın polisler Nezife Özsoy ve Şerife Özden Kalmış'ın şehit olduğu saldırıda, yaşamını yitiren 3 kişinin de  31 yaşındaki Fahrettin Ekici, 61 yaşındaki Bekir Sayan ile eşi 59 yaşındaki Hayriye Sayan olduğu belirlendi.
Fahrettin Ekici'nin bir süre önce evlendiği ve ilçede çiftçilik yaparak geçimini sağladığı, olay sırasında emniyet binası yakınlarındaki bankaya ait ATM'den para çekmek için geldiği belirtildi.

ÖLEN SİVİLLERİN SAYISI 3'E ÇIKTI

Mardin'in Midyat İlçesi'nde PKK'lıların İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla düzenlediği ve kadın polis memurları Nefize Özsoy ile Şerife Özden Kalmış'ın şehit olduğu saldırıda hayatını kaybeden sivil vatandaşların sayısı da 3'e yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan bir vatandaş Midyat Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Ölen sivillerin Bekir Sayan, eşi Hayriye Sayan ile Fahrettin Ekinci olduğu belirlendi. Böylece terör saldırısında yaşamını yitirenlerin sayısı 5'e yükselirken; aralarında polis ve sivillerin bulunduğu 51 yaralının tedavileri ise Midyat başta olmak üzere Mardin, Batman ve çevre il ve ilçelerdeki hastanelerde sürüyor.

1 TON PATLAYICI YÜKLEYİP KARGO ARACI GÖRÜNTÜSÜ VERDİLER

Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla PKK'lıların düzenlediği saldırının detayları da ortaya çıkmaya başladı.

Olay yerinde polis ekiplerinin yaptığı incelemede elde edilen ilk bilgilere göre infilak ettirilen minibüse yaklaşık 1 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. PKK'lıların bomba yüklü minibüs bir kargo firmasının amblemlerine de yapıştırarak kargo aracı görüntüsü verdiği, bu yöntemle Emniyet Müdürlüğü'nden içeriye girmeye çalıştığı ortaya çıktı.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, Midyat İlçesi'nde PKK'lıların bomba yüklü araçla emniyete düzenlediği saldırıda 2 polisin şehit olduğunu, 3 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve güvenlik görevlisi ve sivil olmak üzere 51 kişinin de yaralandığını açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:
"İlimiz Midyat İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına bugün saat 11.10 sıralarında bomba yüklü araçla terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı neticesinde 2 polis memurumuz şehit olmuş, 3 sivil vatandaşımız hayatını kaybetmiş, güvenlik görevlisi ve sivil olmak üzere 51 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılara Midyat Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından 22 yaralı bölgedeki çeşitli hastanelere ileri tetkik ve tedavi için sevk edilmiştir. Olayın aydınlatılmasına yönelik çalışmalar ilgili birimlerimizce yürütülmektedir."

HDP'Lİ VEKİL ALTAN TAN'I VATANDAŞLAR KOVALADI

HDP'li vekil Altan Tan Midyat'ta vatandaşlar tarafından yuhalanarak kovuldu. Tan'ı polis ekipleri korudu. Vatandaşların tepkisiyle şaşkına  dönen Altan Tan polis ekipleri tarafından lüks aracına bindirilerek olay yerinden uzaklaştırıldı.
Anahtar Kelimeler:
Midyat Son Durum
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.