Milletvekili Tanrıverdi: Mesirin UNESCO listesine girmesi Türkiye için önemli

15 Aralık 2012 Cumartesi 12:24
Milletvekili Tanrıverdi: Mesirin UNESCO listesine girmesi Türkiye için önemli






MANİSA (CİHAN)- AK Parti Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Manisa Mesir Festivali'nin UNESCO tarafından İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne alınmasının, hem Türkiye hem de Manisa için çok önemli bir gelişme olduğunu bildirdi. Tanrıverdi, yaptığı açıklamada UNESCO'nun aldığı kararla mesir macununun artık dünya literatürüne girdiğini belirtti.

Manisa Mesir Festivali'nin Birleşmiş Milletler nezdinde tanınmış olmasının büyük önem taşıdığını aktaran Milletvekili Tanrıverdi, Manisa, yurtiçinde olduğu kadar yurtdışında da yer edecektir. Biz tarihimize, geleneğimize, geçmişimize sahip çıkan bir anlayışla hareket ediyoruz. Mesir, Karagöz, meddahlık, Kırkpınar güreşleri gibi daha birçok tarihî değerimizi yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için çaba sarf ediyoruz. dedi. Hüseyin Tanrıverdi, 2013 yılında düzenlenecek 473. Mesir Festivali'nin daha kapsamlı ve uluslararası olması için başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere kurumların işbirliği yapmasının önem kazandığını ifade etti. Tanrıverdi, Festivalin UNESCO listesine girmesinde emeği geçen başta Kültür ve Turizm Bakanlığımız olmak üzere herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum. şeklinde konuştu. CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.