Milli Savunma Bakanlığı: Mevzuatın değiştirilmesi için çalışmalara başlanıldı

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:06
Milli Savunma Bakanlığı: Mevzuatın değiştirilmesi için çalışmalara başlanıldı






ANKARA (CİHAN)- Milli Savunma Bakanlığı, Afyonkarahisar patlamasında şehit düşen askerlerin durumu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, personelin şehitliğe defnedildiği belirtilerek, somut olayla birebir uygunluk göstermeyen mevzuatın değiştirilmesi için çalışmalara başlanıldığını duyurdu.

Bakanlıktan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, Bazı basın yayın organlarında 'doğal afet şehitleri' başlığı altında haber ve makaleler yer almıştır. Konu hakkında kamuoyunun doğru olarak bilgilendirilmesine ihtiyaç duyulmuştur. denildi. TSK bünyesinde hayatını kaybeden personelin şehitliklere defin işlemleri, milli Savunma Bakanlığı Şehitlik Yönergesi MSY 439-1 (a)'ya göre yürütüldüğünü bildiren Bakanlık açıklamasında, bir personelin şehitliğe defnedilmesi için ölüm sebepleri, yönergede 10 başlık altında toplandığına dikkat çekildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: Afyonkarahisar'daki mühimmat patlaması neticesinde hayatını kaybeden personelin durumu K.K.K.'lığınca yapılan inceleme sonucunda, ilgili yönergenin 4. Maddesinin 'H' bendinde (Herhangi bir askeri tesis, kışla ve binanın vs. yangın, sel. Deprem, heyelan, çığ gibi doğal afetlere maruz kalaması nedeniyle ölenler) en yakın olduğu değerlendirilmiş ve personelimiz şehitliklere defnedilmiştir. Şehitliğe defnedilen personelimizin özlük hakları, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından, kendi ilgili mevzuatı kapsamında belirlenmektedir. Somut olayla bire bir uygunluk göstermediği de görülen mevzuatın değiştirilmesine yönelik çalışmalar başlatılmıştır.

CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.