Muharrem İnce; Erdoğan'la simitçide bile buluşurum

'Memleket meselelerinde küslük olmaz' diyen Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la AK Parti'de buluşmayı kabul etti.

09 Mayıs 2018 Çarşamba 07:13
Muharrem İnce; Erdoğan'la simitçide bile buluşurum






Muharrem İnce; Erdoğan'la simitçide bile buluşurum

Erken Seçim 2018; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte tüm rakiplerine nezaket ziyareti yapacağını duyuran Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, "Öncelikle şunu belirteyim, Sayın Erdoğan'ın partisine benim ayağım alışmaz, saraya davet etmemesinin nedeni ayağım oraya alışır diye herhalde. Memleket olayında küslük olmaz. 'Oraya gitmem' yok öyle şey. Şurada simitçiye çağırsa, oraya da giderim. Şuraya gitmem, yok öyle kompleksim falan. Öyle Ankara'da trafik falan aksamayacak. Öyle 3 bin korumayla falan gezmeyeceğim. Halk tipi bir cumhurbaşkanı olacağım. Bisiklete bineceğim, Yaşamkent'te oturuyorum. Sabahları görüyorlar, yine görecekler. Esnaf lokantasında yemek yiyen, pazara giden bir cumhurbaşkanı olacağız arkadaşlar" dedi.

ERDOĞAN: "AYAKLARI ALIŞSIN" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, bütün cumhurbaşkanı adaylarından randevu talebinde bulunacağını belirterek, "Kabul ederse Erdoğan'ı da ziyaret etmek isterim" demişti. Erdoğan, "Partimin genel başkanı olarak partide kabulün daha doğru olacağını düşünüyorum. Partimize de ayakları alışmış olur." diyerek yeşil ışık yakmıştı. İnce'den Erdoğan'ın sözleri sonrası bir açıklama daha geldi. İnce, "Memleket işlerinde küslük olmaz, simitçiye çağırsa, oraya da giderim" dedi.


Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı olan Muharrem İnce, adaylığının resmen açıklanmasının hemen ardından diğer adaylardan randevu isteyeceğini açıkladı. İnce, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da ziyaret etmek istediğini, randevu talebinde bulunacağını belirtmişti. 

İnce'nin randevu talebini değerlendiren Erdoğan, "Özellikle televizyondaki tartışma olaylarına kesinlikle girmek istemiyorum çünkü üzerimizden kimsenin prim yapmasını istemiyoruz ancak partimde kendilerini kabul edebilirim çünkü burada kabul olayı farklı bir olay. Şu anda bizler malum partilerin adayları olarak buna girmiş bulunuyoruz. Dolayısıyla, hem partinin genel başkanı olarak hem de partimde bu kabülün daha doğru olacağını düşünüyorum ve randevu talebinde bulundular ve bu talebe de herhalde kısa zamanda bir cevap verir ve partimizde kendilerini kabul ederiz. Partimize de ayakları alışmış olur." diyerek yeşil ışık yıktı.

"MEMLEKET İŞİNDE KÜSLÜK OLMAZ"

Erdoğan'ın sözleri üzerine Muharrem İnce bir açıklama daha yaptı.

İnce, "Öncelikle şunu belirteyim, Sayın Erdoğan'ın partisine benim ayağım alışmaz, saraya davet etmemesinin nedeni ayağım oraya alışır diye herhalde. Memleket olayında küslük olmaz. 'Oraya gitmem' yok öyle şey. Şurada simitçiye çağırsa, oraya da giderim. Şuraya gitmem, yok öyle kompleksim falan. Öyle Ankara'da trafik falan aksamayacak. Öyle 3 bin korumayla falan gezmeyeceğim. Halk tipi bir cumhurbaşkanı olacağım. Bisiklete bineceğim, Yaşamkent'te oturuyorum. Sabahları görüyorlar, yine görecekler. Esnaf lokantasında yemek yiyen, pazara giden bir cumhurbaşkanı olacağız arkadaşlar" dedi.

İNCE'DEN AKŞENER'E ZİYARET

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti.

İnce ve beraberindeki heyeti, parti binasına gelişinde İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Buğra Kavuncu karşıladı.

Daha sonra Akşener'in makamında geçen İnce'ye, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da eşlik etti.

Basına kapalı gerçekleştirilen ve yaklaşık yarım saat süren ziyaretin ardından Akşener, parti genel merkezinden ayrılışında İnce'yi otomobiline kadar uğurladı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.