Muhtarlıklara da kayyum atanacak; Yüzlerce muhtar görevden alınıyor

Terör örgütü PKK'ya yardım ettiği öne sürülen muhtarlar için İçişleri Bakanlığı devrede. Yenişafak Gazetesi'nde yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uyarısının ardından yüzlerce muhtarın görevden alınması için çalışma başlatıldı.

14 Ekim 2018 Pazar 11:24
Muhtarlıklara da kayyum atanacak; Yüzlerce muhtar görevden alınıyor






Muhtarlıklara da kayyum atanacak; Yüzlerce muhtar görevden alınıyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Terör örgütü PKK yandaşı çok sayıda muhtar var' uyarısının ardından İçişleri Bakanlığı'nın harekete geçtiği öğrenildi. İçişleri Bakanlığı çoğunluğunu Güney Doğu ve Doğu Anadolu bölgeleri olmak üzere yüzlerce mahalle ve köy muhtarını görevden almaya hazırlandığı iddia ediliyor. Eğer görevden almalar gerçekleşirse yerel seçimler öncesi yüzlerce mahalle ve köy yönetimine kayyum atanabalilir..

İçişleri Bakanlığı tarafından 635 korucunun görevden uzaklaştırılmasının ardından benzer bir çalışma muhtarlar için başlatıldı.


Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan muhtarlar, bakanlık tarafından ayrıntılı incelemeye alındı.
Yenişafak'ta yer alan habere göre İçişleri Bakanlığı, istihbarat kurumlarının raporları doğrultusunda, KCK'yla irtibatları olduğu iddiasıyla çok sayıda muhtarı görevden almaya hazırlanıyor.

Öte yandan Van'da gözaltına alınan 3 muhtar tutuklandı.


 

Anahtar Kelimeler:
Muhtar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.