Muş İl Özel İdaresi, 400 kilometre yol yaptı

18 Ekim 2012 Perşembe 11:58
Muş İl Özel İdaresi, 400 kilometre yol yaptı






MUŞ (CİHAN)- Muş İl Özel İdaresi, kış öncesinde toplam 400 kilometre yol yaparak hazırlıklarını tamamladı.

Yaz sezonunda il genelinde birinci ve ikinci kat asfalt çalışması yapıldığını belirten İl Özel İdaresi Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, ekiplerin özverili çalıştıklarını söyledi. Yaz boyunca yol yapım çalışmalarına ağırlık verdiklerini ifade eden Yentür, şöyle konuştu: Yaz sonunda il genelinde 400 kilometre birinci ve ikinci kat asfaltlama çalışması yaptık. 120 kilometre stabilize yolu tamamladık. Yaklaşık 100 kilometre yol genişletme çalışması yürüttük. Yol noktasında vatandaşımızın yaşadığı sorunları büyük ölçüde çözüme kavuşturduk. Çalışma koşulları ağır ama halka hizmet götürmek, devletinin kaynaklarını en iyi şekilde vatandaşın hizmetine sunmak görevimiz.

SAYIN VALİMİZ YENİ KAYNAKLARLA HİZMET AĞINI GENİŞLETTİ

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'nin yolları adeta inşaat şantiyesine çevirdiğini belirten Genel Sekreter Vekili Şeyhmus Yentür, köy yollarının karayolu standartlarına kavuşturulduğunu ve bu standartlara önem verdiklerini kaydetti. 2012 yılı yatırım programında ödenek sıkıntısı yaşanmadığını ifade eden Genel Sekreter Yentür, şu bilgileri verdi: 2012 yılı içerisinde hedeflediğimiz asfalt çalışmasının üzerine çıktık. Biz gelen ödenekler mukabilinde sayın valimiz sağ olsun bütçede bizi sıkıntıya sokmadı. O bütçe buldukça, bizler kar yağıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Kısmen hizmet satın alma yoluyla makineleri kiraladık, tabi İl Özel İdaresi büyük bir teşkilat. Bunun içerisindeki makineler ekonomik ömrünü tamamlamış ve bir taraftan da yeniliyoruz. Geçen yıl 11 tane iş makinesini Devlet Malzeme Ofisi'nden alarak hizmete sunduk. Bunlar yeterli midir, değil. Bütçe imkanları içerisinde yeniliyoruz. dedi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.