Muş'ta kadın hakları için renkli kortej

17 Ekim 2012 Çarşamba 21:43
Muş'ta kadın hakları için renkli kortej






MUŞ (CİHAN)- Muş'ta ilk defa kadın hakları için bir yürüyüş etkinliği düzenlendi.

Yerel Eşitlik Eylem Planı (YEEP) ve sivil toplum kuruluşları tarafından desteklenen ve 'Kadınlarımız için el ele, YEEP ile daha güzel günlere' sloganıyla düzenlenen yürüyüşte, renkli görüntüler yaşandı.

YEEP Koordinatörü Tekin Güler, Muş'ta ilk defa böyle renkli bir kortejin yapıldığını ve kadın hakları konusunda farkındalık oluşturmak için yürüyüş düzenlediklerini belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görevli psikolog Sabahat Karaçelik ise Bugünkü yürüyüşün, kadınların haklarının olduğu, kadınlar için de bir şeylerin yapıldığı ve bunun farkında olmaları için güzel bir oluşum. Yaklaşık bir yıldır yerel eşlik eylem planları oluşturuyoruz. Eğitimden sağlığa kadar birçok alanda kadınlarımıza öncülük etmek için elimizden gelen tüm imkânları seferber etmiş durumdayız. dedi.

Bakanlık olarak da kadına yönelik yeni projelerin olduğunu da belirten Karaçelik, Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin'in kadınlar yönündeki duyarlılığı bizleri hem bir bakanlık çalışanı olarak hem de bir kadın olarak çok duygulandırmaktadır. ifadelerini kullandı.

Yürüyüşün ardından kadınlar, Muş Şehir Stadyumu'nda kızlardan oluşan iki takım arasındaki futbol maçını izledi.
CİHAN
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.